Torsdag

Jag har verkligen ingen rubrik idag =)

Igår var jag iaf ute och cyklade i ca 50 min i regnet, det var skönt men blött...jätteblött!
När jag var hemma så kom Sandra och hälsade på och vi pratade om allt möjligt skit (Tack för pratstunden!! =) ) och just när hon skulle åka till jobbet så kom Tobban med Molly.
När jag satt där och tittade på när Molly hade tokrejs så börja jag tänka på Dakira när hon var 12 veckor och det känns som en evighet sen. =)  Men det är fruktansvärt skönt att hon inte är så liten längre...jag vill ju att hon ska bli stor snart =)

Natten har gått bra men det tog ett tag för henne att hitta sig en plats att ligga på som va skön. Nu på morgonen har hon varit väldigt lugn vilket det inte skulle va om Dakira också va här =D

Näe ska nu fixa till mig innan jag måste fara till jobbet..

Lilla Molly


Är hon inte vackrast i världen så säg!




Hade!!!

//J och Dakira

Blåsor

Jag och Dakira tog oss en långpromenad igår och det var skönt, dock med sönderbitna gåskor och med regnet i ansiktet.Jag fick en fin liten blåsa på hälen som jag svär lagomt mycket åt att det ska försvinna =)
Klon är fin nu men jag vågar inte va där och pilla och klippa för mycket men jag ser att det läker på bra. 

Om det är nåt jag har STORA bekymmer med när det gäller henne så är det hennes klor (poå framtassarna). Jag klipper dem en till två gånger i veckan och det har jag gjort sedan jag hämtade hem henne. Men de växer som om nån har gett dem växtnäring eller nåt och jag klipper inte lite heller och jag vill verkligen inte att pulpan ska växa mer.... jaja 

Lilla Molly va och hälsade på oss igår medans matte Madde va och tjusa till håret lite :o)
Madde ska bort till storstan Stockholm nu några dagar och jag ska ha Molly tills i morgonkväll och Dakira ska få va hos mormor :o) Det är bra för då kan jag träna Molly lite...ostört :o)


Helgen kommer jag och Dakira tillbringa i Umeå tillsammans med gamla klasskompisar åt mig, det ska bli kalaskul. Vi åker på Fredag :o)

Nepp, nu är lunchen slut så nu är det back to work som gäller...

Hade!!!

//J och Dakira

Beauceron

Beauceron är en vall och vakt hund som härstammar från Frankrike. (Den anväds inom vall, bruks mm.) Den har stark flockkänsla, livligt temperament, nyfiken, modig och en stor arbetslust. Den enormt lyhörd och vill ingen hellre är att utföra de uppgifter som man ber om.

För att Beauceronen ska få utlopp för sin energi och må bra bör man aktivera dem ofta. Förrutom motion så är mentalträning A och O. Hjärngympa tröttar ut hunden mer än en promenad. Tex, ta godisar i handen och kasta ut dem i högt gräs eller i skogen och låt hunden leta. Detta motsvarar en halvtimmes promenad.

Beauceronen är en mycker robust och kroppsoöm hund som hänger med på allt med ett leende.


Mankhöjden är på:

Hanar: 65-70 cm hög
Tikar: 61-68 cm hög

Vikten varierar på 30-50kg. (Jag hittade tyvärr ingen exakt vikt utan detta var vad jag hittade.)

Om jag skulle skriva all information om Beauceronen så skulle det nog bli en hel bok, vilket jag tyvärr inte har tid med så jag ger er länkar som ni kan titta på.

Uppfödaren

Beauceronklubben

Denna


Själv så tänker jag använda henna inom brukset och lydnaden. Nu är hon ju 7 månader (den 3:e Sept) så vi har ju ett tag till på oss att blir stjärnor. Och medans vi båda växer så försöker jag bli av med att jag verkligen hatar att förlora för det gör ju verkligen ingenting om det händer.. =)


När jag stod i valet och kvalet om att köpa en Schäfer eller en Beauceron så var det svårt. Schäfer har stått och kommer alltid att stå mig varmt om hjärtat. Men jag lovar att jag blev så positivt överaskad av Beauceronen och jag verkligen älskar Dakira.

Schäfern är ju så fruktansvärt sönderavlad så man får leta läääänge innan man hittar en bra uppfödare med bra kroppar och mentalitet (jag iaf) så jag köpte en Beauceron och ångrar inte en sekund att jag gjorde det. för det är en ras som är fantastiskt ut i fingertopparna. Så jag får se framöver om jag våga köpa mig min Schäfer eller vad tiden utvisar. Men nu så njuter jag av varje sekund av min alldeles egen Beauceronflicka Dakira!!

Något som är roligt med Beauceronen är att den har 4 extra klor så det blir några extra klipp för oss =)

Jag hoppas verkligen att jag har givit er lite information iaf och jag rekomenderar er att kolla på länkarna för där står det en del.


Här är Dakira idag på promenaden. Det är ett par pudlar som hon har spanat in =)



Hade!!!

//J och Dakira

Sorry

Jag var ute med E å S på lunchen idag =)

Vi var iaf uppe i Lumnien i helgen och det var skönt och tur med vädret hade vi också.  När vi kom hem var det bara att kasta sig i duschen för att frächa till sig, för det finns inget rinnande vatten eller el i den stugan =)

Det har eldats, fiskats, slappats och mysts med hundar i helgen så det har varit kanon.

Just nu håller jag på att fundera på vad jag ska skriva i mitt nästa inlägg som kommer strax som kommer att handla om rasen Beauceon. Så jag gör som så att jag slänger in lite bilder från i helgen och börjar på nästa inlägg =)

Madde och Molly


Dakira


Ligger lite i solen också


Molly spanar på vad Dakira gör


Lilla Kirisen igen =)



Hade!!!

//J och Dakira


Härliga helg!

Det har varit en super skön helg med bra väder.

Vi kom hem på eftermiddagen så jag hann aldrig skriva igår, sen så såg vi filmen Disturbia...riktigt bra men läskig :)

Tänkte bara meddela att  jag skriver mer på lunchen.

Hade!!!

//J och Dakira

En snusdosa,två snusdoser....å en trejde

Ja...jag har syndat. Jag som skulle sluta snusa. Nyss tog jag den sista snusen från denna dosa och jag hoppas att jag inte köper några fler, att jag har nog med karaktär.

Dakira har nu fått sig en sko som hon ska ha på sig när vi är på promenader men nu i morse när vi gick så såg jag att hon småhaltade lite men det är på bättringsvägen. Så när hon blir bra ska vi börja jogga på morgonen, det är ju så mycket bättre än att gå. (tro nu inte att jag kommer att tok kuta, ne bara lite så där saktaför jag måste ju va försiktig med min växande hund.)

I går va vi till Tvärgatan och åt middag, gött. Efter det så bar det av till modern och hela paketet, för det är ju en viss person som fyller år det 23/8 och då är han borta och jobbar.

Första arbetsveckan suger, ont i magen och i huvet så jag får se hur det artar sig.
Nu är det inte länge kvar tills det är valpträff så det är ju något roligt att se fram emot. Jag ser dock inte fram emot att köra dessa (ca..men jag tror att det är över) 90 mil helt själv men då hoppas jag att jag får ledigt Fredag och Måndag. Annars så blir det ju bara att jag kommer ner så måste jag fara igen.

Ne nu ska jag slänga in nån bild och sen slänga ut Dakira för en kissning innan jag cyklar (i regnet) till jobbet.

Dakira och Molly


Matilda. Ser ni Mussi i bakgrunden? Dakira ÄLSKAR den :)


Dakira i Matildas biabädd, som hon knappt ryms i.


Efterbilder på rummet


Efterbilder på rummet


Efterbilder på rummet



Hade!!!

//J och Dakira


Olycka

Dakira fastnade i bron med ena klon och den gick sönder. J*vla skitbro, tur att vi ska göra en ny nu så fort som möjligt.

Va upp till Veterinären och hon gjorde rent och så bandagera hon henne tass samt så gav hon henne antibiotika. Förhoppningsvis så kommer den "nya" klon att växa fram så hon slipper bli OP.

Annars så är vi färdiga med biorummet. Lite lister ska upp och dörrkarmen ska målas. Sen blir det hallen :)
Jag ska ta lite kort så får ni se hur det blev.

Ne nu ska jag fortsätta att måla lite.

Dakira


Innan bild..efterbild kommer sen :)



Hade!!!

//J och Dakira

Fixartagen

Japp nu blir jag effektiv och ska börja måla och små pyssla. Tapeterna kommer nu på Måndag så till veckan blir det tapetsering till fullo :)
Ena väggen ska jag måla chokladbrun medans de tre andra väggarna blir vita med ljusljusbeigea mönster och lite silveraktigt är det också med där..blir snyggt det :)

Provsyklade lite med Dakira igår, en pyttesväng bara för att se om hon var rädd för cykeln och nej då hon var helt oberörd. Så till sommaren så ska det cyklas och i vinter blir det att sparka istället :)

Nu har modern och hela högen kommit hem och så glad Dakira blev när hon fick träffa Tindra igen. Modern, K och Tindra var förbi igår och hundarna dom lekte och lekte. Så när dom hade åkt hem så var det bara att ta fram torrmoppen och ta bort allt hår som var överallt :)

Jag är faktiskt riktigt nöjd med min stjärna till hund! Det är ofta jag går med henne lös på promenaderna för att hon ska tänka lite mer..det är lite underligt det där för hon lyssnar bättre när hon är lös än när jag har henne i koppel. Kanske jag visar mer vad jag vill då? Ja jag vet inte men det är iaf kul att hon lyssnar på mig.

Ja nu är det inte länge kvar tills det är valpträffen och jag vill bara åka nu på en gång!! =D

NÄ, nu till målningen. Dakira ligger och tuggar på ett tandborstsben!




Hade!!!

//J och Dakira

Dakira 6 månader!

Grattis till Dakira. Tiden har gått jättefort och vi har hunnit med ganska mycket tycker jag. Jag är väldigt impad på henne när det gäller att lyssna...när vi träffar Molly så säger jag bara först "försiktigt" och hon är hur lugn som helst. Det är klart att hon försöker att få igång henne men i allmänhet så är hon så lugn. Så stolt är jag! =)

Lill Kirisen väger nu ca 26-27 kg, höjden har jag inte mätat nu på ett tag så det ska jag ta och göra. Bytt foder har jag också gjort. Dakira blev less på Eukanuba så nu har jag ettt nytt =) Så jag hoppas att det är ett bra foder, ska prova sedan och byta tillbaka till det gamla fodret igen.

Snart är det valpträff och jag längtar redan. Så när jag kommer tillbaka till jobbet måste jag ta en eller två dagar ledigt för det är ju en bra bit att köra =)

Idag var det lite bökigt att gå på promenad tyckte Dakira. Hon lyssnade inte lika bra som hon brukar och va lite tjorvig, men det tillhör ju åldern =) Men kan ju inte vara lydig hela tiden ju, haha

I morgon kommer modern hem och det känns skönt att hon äntligen ska komma hem  =) Dakira lär bli glad över att få träffa Tindra igen. Björne och Tudor (Norska skogkatter) lär också bli glad över att hon kommer hem =)

Så här liten va hon när vi hämtade hem henne =)


Och nu är så här tjusig!


Hade!!!

//J och Dakira

dags för lite uppdat?

Har ju inte orkat eller hunnit skriva så mycket.

Vädret har iaf varit helt underbart, varmt och skönt. Nu är det muligt och bra mycket kallare. det skulle tydligen blir så här hela helgen men till veckan skulle det klarna upp (om de nu inte ändrar sig)

Lill Kirisen sköter sig bra..hon är inne i nån "spökålder" nu och ser spöken lite överallt =) Men hon lyssnar bra och smiter inte ifrån tomten. När vi har varit på kortare promenader så har jag haft henne lös och hon är en naturbegåvnig utav dess like! Hon försöker ibland gå före mig utan lov men då sätter jag  bara handen framför så går hon bakom mig igen och när hon har gått så en stund så får hon gå före.  Ja hon är jätte duktig...
Det är så roligt för folk säger bara men herregud va hon är lugn, japp men mycket jobb är bakom =) Men hon lär sig snabbt.

Madde och T har en liten Golden valp hemma hos sig, Molly heter hon. Hon är ju så söt!!! Dakira vet inte riktigt hur hos ska göra eftersom hon själv bara är 6 månader så igår ville hon leka med henne och hoppade lite och hoppade då på Molly. Men när jag sa till henne så blev hon lugnare...Busa kan dom göra senare när Molly är lite äldre. Men det är bra träning både för Dakira som för Molly.

Min älskade vän Janet fyller ju 30 och har 30- års kalas nu i helgen och det hade jag totalt glömt bort (pucko jag!!!) men jag hade tänkt fara ner till Umeå nu till veckan och träffa gamla klasskompisar och då ska jag passa på att hälsa på henne.

Min mail är helknäpp och jag blir galen. Om dom inte skärper sig så byter jag mail... jag kommer in men när jag ska läsa de mail jag har fått så hoppar den tillbaka till startsidan.. hmm ja jag hoppas att dom fixar till det så fort som möjligt.

Urax


Badar lite i värmen


Nu kommer solen tillbaka


Här ser jag allt och alla =)


Bada eller icke bada? =)


Hon har bilvit så stor


Lill Molly


Tittar på medans de fiskar


Jag har hittat en stor stock att gnäga på =)




Nu ska jag gå ut och kolla hur det går med stuprören..

Hade!!!


//J och Dakira


RSS 2.0