Kurs och Spår

Hej alla!

Helgen var jätteskoj och jag träffade så mycke folk, kända som okända. (Tur med vädret hade vi också) Mådde dock lite sämre på Söndagen än vad jag gjorde på Lördagen  men det var det värt ;o)

Hela dagen har vi varit på kurs och det var spännande och lärorikt och jag bara suger i mig allt hon säger =) Det mesta hon pratade om idag kan vi men det tåls att upprepas ändå tycker jag.
Det är roligt när folk blir impad äver att hon är så lugn, men då ska de veta att jag jobbar med henne hela tiden också..inget är gratis vet ni =)

Hon skötte sig jättesnyggt idag, lydnaden har blivit bättre så jag är överlycklig!! Hon sätter sig fint vid sidan och om det blir lite tokigt så bättrar vi till det på en gång. Hon springer inte före mig när vi går fot, ibland så blir hon lite ivrig och tjopp så är hon före mig men med en karamell så är hon bredvid mig igen (hon har ögonkontakt med mig hela tiden).
Tror att hon kommer att bli en kanon bra tävlingshund i lydnad och dyl, det är bara jag som måste fila lite på min nervositet och det där med att jag hatar att förlora =)

Gick ett spår med henne och det gick bra det med, hon hittade båda leksakerna så det är great. Och på Torsdag ska vi gå ett nytt spår... ja, detta är mitt liv!


Ska fota lite i morgon så ni får se så fin och duktig hon är!

Hade!!!

//J och Dakira


Skoj!

Nu har vi fixat till oss inför kvällen, luktar gott, sminkad och hela faderullan =)

Dakira fick sig en leksaksgris idag (den låter som en gris också) och den är ju jätteskoj!! R valde färg och den blev rosa för hon är ju en flicka trots allt =) Några grisöron blev också inhandlad.

Vi har haft sol hela dagen så vi har en riktigt tur, såg mörkt ut på EM men det är bara lite moln.

Gick mitt första spår med Dakira (ett jätte kort) och det gick jättebra så jag är så stolt.

På måndag blir det ännu mer spår!!

Nä måste sluta nu..


Hade!!!

//J  och Dakira

Förbannade veterinär!

Här har man gått och ställt in sig på att Donna ska få lämna jordelivet och när moder och J åkte till vet så hade hon tydligen ändrat sig för att hon ansåg att hon kunde medicineras istället ?!!!!!!???? VA? Vad säger människan?
Hundstackarn har ju en bakdel som är slutkörd  + att hon är så fruktansvärt åskrädd, det går nästan inte att få kontakt med henne när det åskar och fradgan flyger.

Om man medicinerar henne så har hon ju inte ont (det är ju bra) men så ska man binda fast henne för att hon inte får springa och ha kul med de andra hundarna för att vi VET att hon förstör bakdelen ännu mer då!
Hennes livsgnista är ju för f*n borta. Nej jag är så arg så jag skulle kunna..ja jag vet inte med nåt iaf.


Jag kan förstå om en vet. börjar ifråga sätta om hunden är fullt frisk, det är ju helt OK men inte om hunden har ont för f*n.

Nu vet jag att jag inte ska gå till denna veterinär...jag far hellre till Villhelmina och vara säker på att jag får hjälp!Nu är det i allafall Storumandagarna så i Storuman är det fullt upp!
Ikväll är det Dansgalan och S och AL kommer hit ikväll så vi ska ha det mysigt. Jag och S ska mest troligt spåra lite med vovvisarna. Det blir första gången för Dakira, jag har inte riktigt vågat mig på detta för att sist jag spårade va när jag gick på gymnasiet. Och jag vill att första gången för Dakira ska bli rätt. =)


Nu ska jag gå en promenad med pluttan i solskenet!

Hade!!!

//J och Dakira

Älskade Donna!

Jag och Dakira tog en promenad till modern ikväll för att säga adjö till älskade Donna! Usch säger jag bara...jag kan inte förstå att i morgon kommer hon att somna in. Jag vet att det är bäst för henne för att hon har ont, men mitt hjärta har ändå gått i tusen bitar...

Så kvällens inlägg är för Donna som jag aldrig kommer att glömma!

Regnbågsbron

Det finns en bor, Regnbågsbron, som förbinder Himelen och Jorden
När ett vän  dör, kommer den till en plats bortom Regnbågsbron
Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna
Där finns vattendrag med friskt vatten, massor med mat och solsken som håller dem varma
De gamla och sjuka vännerna blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar

Vännerna är glada och lyckliga , men de saknar någon som betydde mycket för dem , någon som blivit lämnad kvar
Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp och tittat bort i fjärran
blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger hon iväg över det gröna gräset
Hennes ben bär henne fortare och fortare tills hon återförenas med den hon älskar
Vi möts i en omfamning som varar förevigt
Mitt ansikte blir kysst om och om igen, mina händer smeker hennes huvud som så många gånger förut och jag tittar än en gång i ögonen på min trogna vän som så länge saknats i mitt liv, men aldrig i mitt hjärta.

Sedan korsar vi Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas ifrån varandra...


Jag fäller tårar för dig men för varje tår jag fäller så är jag glad över de minnen som jag har med dig, du kommer att bli saknad min älskade vän!


Donna i Ajaure...


Hade!!!

//J


Inget hål längre

Nu är minsann hålet igen grävt, skönt!
Så nu har vi massor med jord på gården, ser för hämskt ut måste jag säga...men vi ska ju så nytt gräs och sätta ner några björkar i jorden så det blir bara bättre =)

Sov hos modern i går och det blåste som attan här i Storuman kan jag lova, usch inte känns det sommar inte. Min kollega informerade mig tydligt att på Fredag skulle det bli 0 mm regn och på Lördagen skulle det bli 0,1 mm  (tro jag hon sa). Hmm å på lördag som det är Dansgalan och allt, ja allt vi får göra är att hoppas att hon har fel =)

En tjej som gick samma valpkurs va på promenad och då fick hennes hund Siri (GordonSetter) och Dakira leka lite. Dom är lika gamla men Dakira är ju så mycket större än henne, och annars så tycker jag ju att Dakira är en lite plutt fortfarande  men så är icket fallet =)

Hon växer på bra tycker jag...haha det var en kille som var här medans dom grävde och han undrade varför jag inte hade tagit bort sporren...tills han såg att det var två =O jag skrattade och sa att så ska det ju vara, man ska inte ta bort sporrarna på denna ras =) Ja det var faktiskt ganska kul...

Var i Juktån i helgen och grattade lilla syster yster och fadern han tyckte också att det var konstigt med dubbla sporrar, min andra syster tyckte att det såg läskigt ut när de dallrade när hon gick.. hennes tassar blev även kallad för dinosauriefötter.  =) Ja dom har ju aldrig träffat en Beauceron eller någon ras med dubbla sporrar förr =) Men dom tyckte att hon var jätte tjusig iaf!Ne nu ska jag gå och vila kroppen efter all krattning av jord men först lite...*håll i er*...bilder!!! =O

Min och Dakiras älskade gran..en före bild. Efter bild kommer senare


Husse har korv där uppe..jag känner det!


Snälla husse? =)


Dakira i älsklingburet, ska måla den svart och fixa låsning och lite sånt


jag trivs bra här jag! =)
Hade!!!

//J och Dakira

jag vet...

att jag lovade att komma med bilder på pluttan och dom finns...i kameran.
Men just nu är det sååå fullt upp med grävning.
Igår kom dom tokarna och tog min gran (?!) för att dom måste gräva där den stod. Min älsklingsgran och Dakiras med..hon tyckte om att sitta under den, för dels var den som ett regnskydd och sen såg hon väl bra när hon satt där också.
Så nu har vi ett jättehål i våran gräsmatta och i det hålet är det gubbar som håller på.


Lill pluttan är hos modern nu för här kan hon ju bli överkörd av nån grävare eller traktor och det vill vi ju verkligen inte!!!
Vattnet är av nu också så att jag ska kila ner till modern för att sova där i natt, inte klarar jag av att inte få gå på toa..jag blir pinknödig utav bara tanken =)

Nu på måndag och Tisdag så är det hundkurs för Kia och jag hoppas att hon är bra (för två dagars kurs så kostar det 1500kr). Jag har aldrig hört talas om henne så jag hoppas att jag får valuta för pengarna =)

Ne nu ska jag gå ut igen, ville bara info er om att det kommer bilder, jag lovar och svär! Ni ska få se så snygg Dakira är.


Hade!!!
 
/J och Dakira

 

Åska, dunder och brak.

Vi har haft åska ett par dagar i sträck men just idag så skiner solen för fulla muggar! Tydligen ska det bli regn i morgon (inte förvånande!) men jag har beställt sol så vi får se.

Lillpluttan mår kanon, jag tycker att det ser ut som att hon har lite växtvärk så vi tar det ganska lugnt nu. Koppelpromenaderna går bättre nu så jag blir glad jag!! Hon var hos modern igår när det åskade och dundrade men de va inte de minsta problem. Duktiga pluttan min.  Modern och  J´s jämthund Donna är så fruktansvärt rädd åskan så hon var inne. Men stackars älskade vän va alldeles blöt av svett, hon är så fruktansvärt rädd =( Hon är nu 8 år och det har inte släppt den rädslan + att hon har blivit sämre i kroppen så snart kommer mina tårar att rinna ner för mina kinder för hon lär få åka till hundhimlen i sommar =(

Jag började att tänka på att Dakira kommer ju faktiskt att åka dit någon gång och jag början redan att få ont i magen. Hon har ju dock förhoppningsvis MÅÅÅÅÅNGA år kvar att leva, men jag vill att hon ska leva för alltid...

Oj nu blev jag alldeles för djup känner jag, bäst att sluta nu =)

Kommer med bilder under helgen!

Hade och Voff!!!

//J och Dakira

Bilden

Hej igen!
Jag kan inte bara vänta tills i morgon att lägga ut bilden som Erika har gjort!

Om ca en halvtimme så kör jag och Dakira ner till Barselse och går på sista valpkursen hos SBK.

Dakira, tecknad av Erika!
Hade och Voff!!

//J och Dakira

P.S.. jag tycker att ni är lite snål med kommentarer ;o)

En målning av Dakira!

Nu har min kära vän Erika ritat av Dakira med blyerts och det blev SÅÅÅ otroligt bra!
Jag ska ta kort på den i morgon så får ni se så snyggt!

Ikväll är det sista valpkursen =( tråkigt! Hoppas vi få hitta på nå riktigt kul.

Som vanligt så öser regnet ner (dock inte just nu men det har det) i Storuman, kanske man måste flytta dit det är lite bättre väder?

5 veckor kvar innan semestern och jag hoppas att dessa veckor går fort annars bryter jag ihop.

Oj nu måste jag sluta för nu är kl 13,00

Detta blev en salig blandning jag uppdat mer sedan nån dag!

Hade och Voff!!!

//J och Dakira

P.S

Hej igen.


Nu menade jag inte att alla ska försöka uppfostra Dakira utan det är jag som har "huvudansvaret". Och både jag och R uppskattar Dakira och vi vet att det är ömsesidigt från hennes sida.

Bara så att ni inte tror att vi inte gör det.. men som sagt skriv gärna nån kommentar på de nedre inlägget..jag vet att ni läser :o)


Nu sol men snart regn.

Ja god förmiddag!

Vet faktiskt inte vad vi ska hitta på idag för regnet kommer snart ser det ut som. Ut ska iaf innan det kommer. Stackars Tindra väckte oss i morse ca kl 03,15 och ville ut och oj va hon bajsade stackarn. Undrar om det kan bero på fisken som jag har kokat och gett dem? Men det tycker jag inte, Dakira mår jättebra och både hon och Tindra älskar fisken. Jag vet inte vad det kan bero på men i övrig så mår hon bra så det lär nog gå över.

Jag har suttit och läst lite om raser nu och ( jag läste om Rohdesian Ridgeback) hittade någonting som fick mig lite fundersam, dom skriver så här:

"Husse väljs av hunden"

"Rohdesian Ridgeback  väljer sin "ledare" d v s husse. Den familjemedlem som hunden väljer när han anländer som valp är naturligt nog den person som bäst förstår och uppskattar honom. Denna familjemedlem bör också utan inblandning få sköta hundens uppfostran. I gengäld kommer att i familjen att få glädje av hundens respekterande och beskydd  för att de också tillhör hans herre."


Men hallå? Är det inte lite konstigt? En hund ska ju inte välja sin ledare, gör de så i det vilda? Ne.
I mitt hem är jag flockledaren, sen kommer R och sist kommer Dakira. Hunden ska ju inte själv välja att just DU får vara min flockledare. Jag har redan i början när vi hämtade Dakira visat att jag är flockledaren i våran flock, det har inte hon fått välja själv inte. Hmm ja detta måste jag fundera mer på för detta fann jag mycket underligt måste jag säga.


Den som har skrivit detta har inte sett på Cesar Millan någonting =)

Jaja nu ska jag ut med hundar och gubbor så jag får nånting gjort här henna =)

Men ni kan väl ta en fundering och skriv gärna vad ni tycker om detta...?

Hade ovh Voff!!!

//J, Tindra och Dakira

Lördag och söndag= Ledig!

Och jag har längat efter att få lite ledigt!
Hela veckan har varit grå , mulen och blöt. Ikväll har regnet öst ner men nu verkar solen komma tillbaka så jag ser ljuset i tunneln =)

Var ute på en promenad med hundarna nu ikväll men det blev kort kan jag lova!
Jag hann gå kanske 150-200 meter så stannade Tindra och stirrade in i skogen men jag brydde mig inte först....men sen började det knaka och brak och min första tanke var: -Ne nu j*vlar är det en björn eller varg!!!!
Braket och knaket kom närmare tills det sprang något stort djur iväg och Tindra börja morra väääldigt dovt och sedan började hon skälla. Stackars Dakira blev så förskräkt och ville hem.. Men jag stannade kvar en stund för att inte göra Dakira mer skrajsen så hon fick lugna ner sig. Sen gick vi hem och gick upp i skogen bakom oss istället, det är ju lika bra för jag var ju lite rädd jag med så jag ville inte påverka Dakira.. Tur att jag hade koppel på Tindra annars hade hon nog sprungit dit och kolla va de va för nåt =)

Nu i efterhand så tror jag att de va en räv, men det var ju så stor att jag inte tycker att det kan vara nån räv men men.

I helgen ska vi iaf ha det mysigt jag och hundarna. Men först så ska vi klippa klor, det är otroligt vad Dakiras klor växer snabbt och jag är ärlig när jag säger att jag inte tycker om att klippa klor fast jag gör det 1-2 ggr per vecka.

Nu har jag köpt lite blåbär för att ge hundarna och de tyckte det va lite konstigt i början (särskilt Tindra för Dakira äter i princip vad som hellst) men så slank de in de med. De var så söta, alldeles blå på tungan =)

Nu ska jag bege mig in till vardagsrummet för kloklippning!


Dakira i bilen, innan buren blev färdig


Hade och Voff!!!

//Den stolta Matten J
+
  Hundarna Bus Tindra och busDakira :)


Äntligen!

    Så har vi fått tillbaka internet, men det tog ett tag!

Vi har haft fullt upp (som alltid) fastän regnet ÖSER ner, jag blir så less. Det är inte spec. kul att gå på promenad med hundarna heller. Vi har Tindra här nu tills på Söndag för modern är i Norge hos J och jepp jag är avis, vill så gärna dit men det dröjer inte allt för länge tills vi far till stugan =)

Vi jobbar på jag och Dakira, på måndag är det sista valpträffen =(  Men det är en annan träff somär varje Onsdag så då får jag joina dem=)
Hon drar sååå fasligt mycket i kopplet när vi är på promenader (inte när vi tränar utan endast på promenaderna) och det försöker jag få bort med det var svårare än vad jag trodde faktiskt. På nåt konstigt vis så känns det som att det är lättere att lära en hund som har växt klart att inte dra i kopplet..konstigt.

Jag är då glad över att vi ska bygga en ny bro för nu när vi skulle gå in efter prommenixen så skulle Dakira hinna före Tindra i så hon snubblade på bron..ca 2 dm innan dörren =/ Men det tog på inget på henne för hon bara skakade av sig så det är iaf bra.

Avloppet funkar nu men avloppsröret är tydligen sönder på nå vis så vi måste gräva på gården, BLÄ! JAg undrar hur gott de kommer att lukta=( Så nå rör måste bytas..hmmm..men de ska nog inte va se dyrt har R sagt så jag lita på han =)

Nu är det ju så att jag har MILJONTALS bilder så nu kommer det många...bättre sent än aldrig, eller hur =)

Så skönt å svalka sig

Skönt med lite simmning

"Men vars ska du?" undrar Dakira

Så fin

"Här sitter jag tryggt" =)

Va? Ropar du husse?

Mitt i skakninger för Tindra =)

"Jag vill inte bada mer nu Matte så jag tuggar på pinne ist" =)

Finaste Dakira

"Jag vill me ha torrkött ju!"

Inkallningen funkar super med lilla kamptrasan!!

Dakira ärsnart lika stor som systerysterHade!!! och Voff!!

//J, Tindra och Dakira


Regna och massa skit!

Internet funkar fortfarande inte hemma, suck! Vi har "tvingat" Morbror J att komma ikväll så vi får lämna nåt felmeddelande eller nåt liknande till leverantören.

Det regnar massor här i Storuman ska ni veta, men det är iof bra för då får gräsmattan lite vatten den med. Jag brukar ju cykla på jobbet men nu när regnet öser ner så tog jag bilen och Dakira får följa med. Lite burträning är aldrig fel + att vi går på promenader ofta och iom detta så får hon träffa massor med folk på jobbet och på promenaderna= bra!

Hon blir en gnutta stressad nu när det regnar och när det kör en massa bilar förbi men jag ser resultat. Igår var det valpkurs och det gick inte så bra...eller jo vissa grejor gick bra som inkallningen och lite annat. Men alla har vi ju våra sämre dagar.

Vi har stopp i avloppet så inte kan man gå på toa hemma heller =/ men kommunen skulle komma idag och fixa och kanske gräva och det är bra för det lukat INTE gott nere i tvättstugan. Jag ser riktigt hur pengar flyyyyyyger iväg men de får de väl lov att göra, bara jag kan gå på toa =)

Ne nu har jag snott lite tid från jobbet så nu är det dax att jobba igen...ja tog ju lix ingen fika igår EM ;o)


Hade!!!

//J och Dakira

Sol, sol och åter sol!

Och jag älskar det! Dakira tycker dock att det är jobbigt vilket jag förstår, men ändå så slägge rhon sig i solen?!

Internet hemma funkar inte så jag lånar lite internet nere på Tvärgatan. =)

Vi har haft fullt upp nu en tid. Tindra och Dakira har badat flera ggr i gamla båthamnen. Första gången de va och badade så tyckte Dakira att Tindra var konstig som var i vattnet och plaskade vatten.Då stog hon vid kanten och skällde på henne samt att hon bet hon i öronen när hon väl kom upp. Men de brydde sig inte Tindra om, hon ville bara att vi skulle kasta någonting så hon fick hämta =) Hon är en riktig Retriver hon =) Andra gången vi var och badade dem så va faktiskt Dakira i väldigt mycket. Inte så mycket att hon fick simma men det var iaf nästan ända upp på manken. Jag har tagit massor med bilder med de kommer när internet hemma funkar.

Träningen går bra! Inkallningen har blivit mycket bättre och nu går hon finare i kopplet med så det är jätte skönt att se att all träning har tagit sig =) R stack med kopplet i bilen för han skulle hämta traktorn så nu när jag gick ner hit frick jag ta på henne ett skärp och det funkade riktigt bra det med=)

Jag väntar och väntar på att lilla ploppan ska växa så vi kan fara ut och springa på elljusspåret tillsammans snart..men det kommer inom sin tid det med.

Barnlåset är på spisen redan efter den gången hon satte på den.. så nu är vi inte oroliga att när vi kommer hem så finns varken hund eller hem kvar! Men en sak ska ni veta att hon är ett RIKTIGT matvrak. Hemma hos modern stal hon läfsa (ett helt paket!!). Hemma hos oss så stal hon en torrköttbit på vardagsrumsbordet när jag satt i soffan så jag såg allt men då blev det lite träning för henne samtidigt efter det... ja jag tror att hon alltid kommer att vara så här matglad, det är ju iof bra, men det är inte bra att hon ska stäla för det tycker vi inte om=)

Ne detta går inte, nu ska jag ut i solen och vänta på att R blir klar någongång så att vi an fara ut och köpa en glass =D

Som sagt så kommer bilder senare när internet kommer tillbaka hemma.


Hade!!!

//J och Dakira

Sol och Sommar!

Å vad varmt och skönt vi har haft det nu några dagar. Söndagen var lite kallare men på Lördagen och idag har det varit kanon, synd bara att man inte var ledig idag =(

Ikväll så var jag och Dakira på valpkurs och det går ju såå bra! Inkallningen kan bli bättre, men det tränar vi på. Går jättefint vid sidan både med och utan koppel! Japp =) Hon kan gå lite för fort men då hjälper jag till lite grann.

Cyklade med Tindra när jag och Dakira kom hem och det är alltid uppskattat. Jag lånade moderns cykel som inte har några fotbromsar, vilken jag aldrig kommer att använda när jag cyklar med hundar =) Så imorgon får jag använda R "kärring"cykel men det är knäpp den med. Madde var också med på turen så det var extra kul!

Helgen var lugn och skön, hälsade som tvärest på morbror J och hans sambo. Hon är nog den mest hurtigaste människa som jag känner. Hon cyklade till V-mina på Lördagen fram och tillbaka (det är ca 14 mil fram och tillbaka) och hon var inte ens trött (?!) Tänk om jag ändå vore SÅ hurtig =) Men lugn det kommer...hoppas jag.

Längtar till vi får fara till stugan i Norge och bara koppla av och vara. Där får hundarna springa hur fritt de vill.

Nåja, skriver mer sedan och då kommer det bilder.

En gammal bild kommer på Tindra iaf.

Tok Tindra =)
Hade!!!

//J

P.S Nu är buren näst intill klar,använde den när jag var på valpkursen. Det som är kvar är målingen och låset..den funkar perfekt! D.S


RSS 2.0