Många födelsedagar!

Idag är det grattis till morbror J´s sambo IL som fyller år! GRATTIS till dig! :)

Igår var det kalas hos Sandra så det blev mat, annanaspaj och kakuna och allt va gott.  Jag tänkte lägga in en bild på ärande Sandra som jag har på mobilen men med risk för att bli utan gosaker så undvek jag detta :)

Ikväll är det också goa saker som ska serveras  och paket ska öppnas... nu vill jag också fylla år.


Har kort på Dakira som jag ska försöka lägga in så fort läger lugnar ner sig lite.


Hade!!!

//J och en galen kicka vid namn Dakira :)

GRATTIS på FÖDELSEDAN...

Sandra!

Det är inte alla dagar du blir lika gammal och vis som jag inte! :)

Hoppas att du har bakat go fika och att det finns ballonger i taket och massa serpentiner i gardiner som hänger och slänger! :)

Jätte grattis till dig, du är bäst!

Kram  och vi ses ikväll!!



Ja detta va en superuppdat... skriver mer när jag hinner :)

Hade!!!

//J och Dakira

Sugen??!

Ibland så blir jag så sugen på å flytta nånstans, MEN då är jag ju som en vallande hund som helst vill ha familjen nära! Skittråkig, jag vet men sån är jag. 

Men då är ju frågan OM det ska flyttas, ja vart? Jag tycker att det är kul å titta på alla hus som är ute på fastighetsbyrån och på Mäklarhuset.  Och det finns sååå många fina hus som jag skulle vilja frakta hit upp :) Givetvis så kan man ju alltid flytta hem igen men, ja det skär i mitt röda hjärta om det blir flyttning.
Detta hus va inte illa pinkat och inte detta heller för den delen...
Jag skulle ha haft en som bestämmer vad jag ska göra och en som vet vad som är bäst för mig, suck!

Dakira hon börjar blir riktigt stor och grann nu. Hon kommer väl att blir kring 65 hög men vikten är svår att säga. Hon börjar blir riktigt grov och jag bara längtar tills jag får börja muskla på henne riktigt ordentligt mycket. Hon ska bli snyggast i stan! =)  Som sagt så ska det inhandlas skidor, och då ska jag vänja henne vid att jag har på mig dem och att hon ska förstå vad hon ska göra. Dock ska hon inte få börja dra någonting ännu men van ska hon bli. Och gå bredvid ska hon få göra. Sparken ska hon också bli van vid. Jises vad vi kommer att blir snygga jag och Dakira =D

Näe nu ska jag titta runt lite här inne på nätet.

Hade!!!

//J och Dakira

utmaning

Jag har blivit utmanad av Ida

Utmaning lyder som följer:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. (check).
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Jag är nog inte så bra på sånt här men jag provar :)

1. Kan verkligen inte kliva upp ur sängen så jag snooza minst 3 ggr innnan jag kan kliva upp.
2. Måste lyssna på musik varje dag, annar blir jag på VÄLDIGT dåligt humör. Musiken är som en drog för mig.
3. Måste skölja disktrasan i iskallt vatten minst 10 sek när jag har använt den
4. Har väldigt dålig karaktär när det gäller att sluta snusa. Jag har lyckats med det en gång men sedan sket det sig. Nu   måste jag sluta snusa, det är ju äckligt ju :) 
5. Måste vika snusen dubbel med sömmen innåt och uppåt.
6. När jag har borstat tänderna så måste jag "kasta" bort vattnet från den! Wierd I know!!!
7. Varje fredan så köper jag tidningen Klick! och en chilinötspåse!  ( det är Maritas fel ;o) )



Jag vet inte vilka jag ska utmana men jag börjar med:

Marita
Madde
Robinski


Ikväll så var jag ute och gick en långpromenad med Dakira och Tindra, och det spöregnade. Då det är blöta hundar och en blöt J som nu sitter och värmer sig :)

Snart är det helg igen, så jag hoppas att dagarna går fort.

Näe nu ska jag fortsätta med att kolla på mannen som talar med hundar.

Hade!!!

//J och Dakira

En Häst och en föl?

Helgen va riktigt skoj. Så trevlig och härligt att träffa mostrarna på en och samma gång :) Plus den lilla kusinen Lillbulten som har blivit så stor. Minimosters hund va också med. Dakira ville inte riktigt att han skulle komma in först för hon morrade dovt och varnande, antaligen för att hon ville vakta mig.
Sedan gick det bara bra men hon sa till när hon tyckte att det blev för mycket. Och det är jag stolt över för det trodde jag verkligen inte att hon skulle göra.

Jaja hursom så saknar jag alla redan.

Igår när Julia gjorde läxan så skulle hon skriva en eller ett i en liten mening. Först var det att hon skulle skriva EN häst och sedan kom hon till att hon skulle skriva ETT föl, men hon skrev EN föl. Hon tyckte attt det var tokfel att skriva ETT föl, vi försökte allt vad vi kunde att förklara att det verkligen heter så. Hennes kommentar var : Vem har bestämt att det heter så? Jesus eller?!!
Ja hon var hyper :)

Nu ska jag fortsätta jobba.

Hade!!!

//J och Dakira

Pecannötter till lunch

Åt så mycke fika på jobbet så det blir Pecannötter, en mandarin och en banan till lunch.

Har en period nu då jag tänker mycket på Exe och Helle, jättejobbigt är det. För man kan ju inte göra så mycket åt saken att dom ligger begraven. 

Nu till nåt helt annat :)

När jag och Madde gick en promenad med vovvarna igår så pratade vi om hur mycket folk förmänskliga sina hundar. Det är nog lätt för människor att göra så, för de vill ju gärna att hunder ska bli superglad när man kommer hem. Och att de inte tror att hunden blir glad för att den inte viftar på svansen. Men jag är ledsen om jag gör er besviken men så är inte fallet. Dom blir glad även fast man inte fjaskar för dem och att den inte viftar på rumpan.

När jag kommer hem på dagarna så säger jag inte ett ord till Dakira utan jag släpper bara ut henne och när hon har lugnat ner sig så hälsar jag på henne lugnt. Nu blir inte hon sjövild när jag kommer hem för hon har lärt sig hur det funkar, snabblärd är hon :)
Jag försöker att info de som kommer och hälsar på att de inte ska pjollra med henne förrns hon har lugnat ner sig. Nu skäller hon så fort hon här någon men huvudsaken är att hon inte ska hälsa före mig.

Jaja, nu ska jag sluta skriva.

Helle


Hade!!!

//J och Dakira

Grattis minimoster!

Dagens första inlägg är till min minimoster som fyller år idag. Grattis till dig!! Vi ses ikväll på Barkvägen vid tacosbordet :)

Trevlig helg!

Hade!!!

//J och Dakira


Effektiv idag.

Ja är lite mer effektiv idag när det gäller bloggandet.

Sitter och lyssnar på denna Iris. Bättre och snyggare framför allt :)

Ska strax ut å powerwalka med Dakira å sen in på Tvärgatan och kolla till målningen. Hon äter det nya/gamla fodret jättebra vilken är skönt. Nu vet jag att hon får i sig allt hon behöver för den träning som kommer att komma framöver, längtar!

 Nu är det kolsvart ute och det blev det redan kl 18,00 och snart är det mörk när man far till jobbet och när man kommer hem. Men det är rätt mysigt det med tycker jag, då får man tändra lampor och ljus.

Ne nu ska jag ut men jag slänger in lite bilder först åt er :)

Lilla damen i kontoret


Mina gobulla


Dakira i biorumme


Dakira i biorumme


Pluttan i IL och J bil. Vill väldigt gärna vara med :)


Allt jag kan bjuda på är en suddig bild, mer får ni inte :)


Hade!!!

//J och Dakira



Ögongodis å en död blommfluga

Kära M på jobbet svimma en lite skvätt idag när det kom in en ögongodis, kan väl hålla med om att han inte så s äcklig iaf. Finare än  http://www.mikaelpersbrandt.de/ va han iaf ;)

Haft en blommfluga här på jobbet som är mer irriterande än en finne i rumpan. Men nu äntligen är den död och begraven, finally!

Va som sagt till Erika i går och färgade håret svart, riktigt kul. Hennes son Theo som är ca ett och ett halvt år kände inte igen henne när hon hade grejset i håret och inga glasögon på sig, han tyckte att de va en konstig tant som ville mysa. Men när det var ursköljt och glasögonen var på så kände han igen henne. Söt unge det där.

Största mostern kommer upp från Sandviken nu i morgon, mysigt för hon har inte varit uppe på jättelänge. Sen kommer minimoster (som jag skrev i mitt förra inlägg) upp också. Så i morgon blir det middag hos modern och på Lördag kanske det blir middag på Kita´s. 


Vill så gärna till Thailand igen, så fruktansvärt härligt de va.

 

Dakira är glad som vanligt, ska ut på en promenad med Madde och Molly ikväll. Ska nog förbi M nån dag och dra med mig henne och Ozzy ut på en promenad... men det får bli nästa vecka för gubben hennes måste va hemma på kvällen :)

Nu.. åter till jobbet :)

Hade!!!

//J och Dakira


funderingar

Jo det är så här att E på mitt jobb skulle rita en myra, och den är byggd (skapt om man nu vill kalla det så)  i  tre delar(huvut, mittendel och rumpa)  och det har ju 6 ben. MEN, vart sitter benen fast?

Sen tänkte jag på en sak när jag tvättade händerna i dag. Tvättar ni tummarna när ni tvättar händerna?För det var någon undersökning om att många inte gör det, jag kan då glatt säga att jag tvättar båda min tummar :)

Ja nog skrivet om detta.

I Fredags så slutade Dakira att löpa så nu slipper man springa och torka som en tok :) Men killarna yler fortfarnade efter henne på gatorna så hon luktar fortfarande väldans gott.
Igår var hon inte populär, hon hade bitit sönder min "hundträningsjacka" och en väst + att hon hade rivit ner alla krokar som så fiiiint satt fast i väggen. Jaja men det är sånt som händer och hon blir ju faktiskt äldre och klokare :)
IL tränade min hund lite igår :) Hon hade med sig en apport och tränade Dakira att ta den och hon är snabblärd. Men det är inga problem med att lära henne att ta någonting i munnen, fast det är klart att hon lär sig att för min skull ;o)


Moster och hennes familje kommer upp i helgen och då hoppas vi på kalas. Ska bli trevlig att träffa dem, saknar dom små liven.

Ikväll bär det av till Barsele med färgen i högsta hugg. Ska nämligen färga E´s hår svart, de ska bli spännande :)

Nu måste jag följa med slupspurten och svida av lite grejor innan jag far hem för dagen.

Men svara gärna på mina funderingar, för jag vet att ni läser! :)

Hade!!!!

//J och Dakira


Bullbak

Ja då är man mjölig och kladdig. Men det blir goa bullar jag får!! :o)

I helgas så blev det inte mycke gjort. Julia hade sitt 7-års kalas (hon hade minsann gett mig en pik ang att hon inte har fått en present av mig, så då var det bara att köpa en och komma på kalasen^^ )
Så där blev det tårta, bullar och middag. Supergott!

Söndagen så var jag mest inne för att det regnade ganska mycket, men jag målade sovrumsdörren iaf så det var bra :o)

Igår kväll så sågs filmen Indiana Jones, men jag somnade kanske 21,00 efter att ha ätit Ben & Jerry glass. Var såååå trött.

Idag så har jag kommit underfund med att  Redbull är min bästa vän, drack en efter lunch och jag kommer nog kunna va vaken tills det är dax att gå upp imorgon känns det som.

Nu är jag less på att vänta på snön, skotran står ju bara och väntar på att bli dragen igång. Ska bli spännande att se hur Dakira reagerar på skotern nu i vinter, förhoppningsvis så går det bra. Hon ska ju trots allt bli en skoterhund;)

Hade gott nu alla!!!

//En bullkletig J

lite till om mig :)

1. Hur gammal är du om fem år?

28 

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Galningarna på jobbet :)

3. Hur lång är du?

173tro ja

4. Vilken är den senaste filmen du sett?

Spiderwick

5. Vem ringde du senast?

Madde

6. Vem ringde dig senast?

Modern

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

Gulleplutt. Michaelas Vovve - från Marita

8. Föredrar du at ringa eller skicka sms?

Tro att jag föredra att skicka SMS

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Skilda

10. När såg du senast din mamma?

Igår, hon och Tindra va ute och gick

11. Vilken ögonfärg har du?

Blåa

12. När vaknade du i dag?

Ställde kl på 07,00 men tog mig inte upp förrns 07,30

13. Vilken är din favoritjulsång?

Ohhh.. det är många

14. Vilken är din favoritplats?

Thailand i solen och i sängen :)

15. Vilken plats föredrar du minst?

I en offentlig toalett

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

Gah, ingen aning! Kanske i Norge, kanske i Storuman.. vem vet?

17. Vad skrämde dig om natten som barn?

Allt som fanns under sängen

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Tro att de va nånting som Erika sa

19. Hur stor är din säng?

180

20. Har du stationär eller bärbar dator?

stationär...snart en bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?

Utan... men med tjocksockar under vintern. Är frusen av mig :)

22. Hur många kuddar har du i sängen?

3-4 st

23. Hur många landskap har du bott i?

1

24. Vilka städer har du bott i?

Umeå

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

inte vanliga strumpor utan tjocksockar

26. Är du social?

Haha, de tro ja väl

27. Vilken är din favoritglass?

Ben & Jerry´s 

28. Vilken är din favoritefterrätt?

Frukter doppat i choklad är gott

29. Tycker du om kinamat?

nej

30. Tycker du om kaffe?

Japp, men mjölk dock

31. Vad dricker du till frukost?

Äter oftast inte frukost

32. Sover du på någon särskild sida?

Om jag ligger i sängen så är det Vänster. Om man står framför sängen så är det Höger

33. Kan du spela poker?

Ja men inte bra :)

35. Är du en beroendemänniska?

Beroendemänniska? Ja av snus, men det ska bort! 

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

Jajjamän

37. Vill du ha barn?

Ja nån gång så

38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska, Norska, Lite Thailändsla

39. Har du någonsin åkt ambulans?

Niet

40. Föredrar du havet eller en bassäng?

Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på?

Grejor till hemmet och saker till Dakira

42. Äger du dyrbara smycken?
Nej

43. ditt favoritprogram på tv?

Heros, Ugly Betty, mannen som talar med hundar

44. Kan du rulla med tungan?

Ja

45. Vem är den roligaste människan du känner?

Ingen aning faktiskt. Det finns många roliga människor

46. Sover du med gosedjur?

Haha, nej

47. Vad har du för ringsignal?

Get That Clear - Brick & Lace

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Jo, fick det från modern när hon flyttade

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

En skylt som visar vart brandsläckaren är

50. Flirtar du mycket?

Ibland så  ;)

51. Kan du byta olja på bilen?

Ja, det är väl klart

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?

Ne ne ne

53. Vilken var den senaste boken du läste?

Cesar Millan, mannen som talar med hundar

54. Läser du dagstidningen?

På nätet

55. Prenumerera du på någon veckotidning?

Nope

56. Dansar du i bilen?

Dansar? Näe, men håller takten

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

kanske Rix FM?

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

Ett nummer till ryggknäckarn

59. När var du i kyrkan senast?
OJ, de va lääänge  sedan. Kanske på Lilllbultens dop

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

Ingen  aning, kanske Eva-Karin å Mats

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

För ett år sedan

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Dakira i morse. Hon duttade mig i ansiktet med nosen tills jag vaknade, speciellt va?! :)


Lägger in lite bilder ikväll på min skönhet och skriver liteom helgen :)

Hade!!!

//J


Lista

Vad blir ditt namn baklänges?

Ynnej

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?

Hmm.. antingen var det när jag blev opererad över dagen eller så när jag föddes. Föddes 5 v för tidigt och fick ligga på sjukan rätt så länge


Platt eller lockigt hår?

Platt vill jag ha.. Så varje morgon åker plattången fram i högsta hugg.


Vad gör du när det regnar?

Måste ju ut med Dakira men efter det så blir det inne!


Har en dröm gått i uppfyllelse?

Mja, de vet jag väl inte men önskemål har gått igeonom iaf.
.

Vem ringde du senast?

Morbror J


Tycker du att sengångare är söta?

Jo, men man blir stressad över att se hur sega de är


Har du haft vattkoppor?

Jepp. Och jag minns det klart och tydligt


Vilken mobilringsignal?

Get thath clear med Brick & Lance

Första sporten du gick på?

Hockey kanske?

Vad längtar du mest till just nu? 

Skotern självklart och Thailand


Hur gammal har du tänkt bli?

Urgammal! Ska blir världens älsta gumma :)


När åt du senast en fiskbulle?

Vääääldigt länge sedan

Vad drömde du inatt?

Minns inte riktigt...

Vilken tv-serie är bäst?

Ugly Betty, Heros och Mannen som talar med hundar

Kan du gå ner i spagat?

No way!


Vad åt du senast?

Ett plommon som ser ut som ett jätte blåbär

Höga eller låga strumpor?

Tjocksockar utan tvekan


Vad är du mest rädd för i hela världen?

Att något hämst ska hända med någon i min familj

Har du varit kär i en kändis?

Heath Ledger kanske? :-)

Läser du på baksidan av mjölkpaketen? 

När jag har lite göra medans jag fikar kanske

Vad har du för färg på ditt påslakan? 

Rött och vitt


Vad ska du döpa dina barn till?

Inge å Inga


Är du mörkrädd?

Jajjamän


Tänt eller släckt när du ska sova?

Släckt


Vem kramade du senast? 

Julia eller Kevin tror jag. Fick tvinga dom för att få mig en godnatt kram


Älskar du att sjunga? 

Ute i skogen brölar jag kanske


Har du spelat kille i en teater?

Ne de har jag inte


Sjunger du på toa?

Det skulle nog vara lite obekvämt tror jag


Är du höjdrädd?

Ja, får ont i magen bara jag tänker på det

Vad var det senaste som fick dig att skratta?

Oh, jag kom verkligen inte ihåg. Men det var säkert nå tok som Marita sa i morse på jobbet ;)
.

Vad ska du göra NU?

Jobba vidare men först måste dom fixa datorn min

Är du rädd för små svarta kryp med många ben?

Nja, inte är dom söta iaf


Rent spontant, bästa present du kan få?

En resa till Thailand


Resmål som fascinerar?

Thailand och Egypten tro jag

Förrätt eller efterrätt?
Smaskens med efterrätt

Tre saker du alltid har med dig?

Mobil, lypsyl

Den senaste komplimangen du fick?

Ingen aning..eller jo.. SL sa att jag va duktig ;-)



Skriver KANSKE mer ikväll ;)

Hade!!!

//J och Dakira


Smygtid

Jag tar mig lite smygtid på jobbet nu så schyyyy, säg inget :)

Igår var jag upp till Hundkällar´n och köpte foder, och nu blev det Eukanuba och hon tycker att det är gott. Kanonbra tycker jag för det är ju bättre än Robur som jag körde med ett tag. Tänkte först köpa bara en 5kg säck men jag chansade på att hon skulle tycka de va gott så jag köpte en 18kg istället. Köpte även en slags reflexväst kan man nog kalla det till Dakira. Hon är ju så mörk och syns så dåligt + att det är en VÄLDIGT billig livförsäkring, kanonköp!

Hon är fortfarande i löpen och jag väntar på att hon ska sluta. Killarna hon möter gråter för att de tycker att hon luktar gott. Hon själv vet som inte riktigt vad hon ska göra när de tjuter, hon är för söt :)

En snabb uppdat blev det, nu måste jag jobba på. I morrn är det Fredag, äntligen!


Hade!!!

//J och Dakira

Myshelg och fulla fåglar?..

När man går in i skogen bakom oss så kvittrar fåglarna så man tappar tålamodet till slut.. har dom också vårkänslor eller är de bara aspackad av alla jästa rönnbär? Hur som haver blir jag tokig när de skriker som mest.

Helgen var vi i Lumnien och tog det lugnt. Natten mot Lördagen så var vi måttligt road av Molly som inte bara kom en gång utan tre gånger till vårt sovrum och ville leka (nej inte mysa utan leka) med Dakira. Det ville dock inte jag, och inte Dakira heller :-) När jag tröttsamt tittade ut så var det vitt, inte mycket men vitt var det.  AH, ut å fota  (HA, jag har hittat åt kameran, det låg i en påse full med öl :-) ) för man blir ju extas när vintern närmar sig. Lill Kirisen tyckte att det var rätt så kul men snö, gott också.

Vi målade panel, städade båthus och hade det skönt på lördagen. Stekte mat på murikan och till blev det poptatissallad och beasås, götta!

Natten mot Söndag:      Vaknade minst 7 ggr denna natt. 4-5 ggr pga att Molly ville busa med Dakira (varken jag eller Dakira tyckte de va en briljant idé) Men man kan ju bara inte bli arg på Molly för hon är ju söt som en isbjörnsunge.  Kring 01,30 vaknade vi alla av att det var säkert 35C varmt inne i stugan och svetten rann. Vi skrek i kano till Tobban att ta ut den fortast möjligt.

Söndagen blev lugn för det spöregnade hela dagen. Det är frukansvärt skönt att vara där för det är bara att öppna dörren och låta hundarna springa ut. Dakira är så duktig för hon far ingenstans alls.  När jag kom hem så var det två påsar bullar från Edwin, han kommer att bli bullmästare när han blir stor.  :-) Dukti kille så han får dagens tummen upp!!


Hon lyssnar lite bättre nu än tidigare i veckan.
Längtar tills hon inte är i löpen längre, för nu vill jag bara träna, träna och träna.

Nu vill jag bara sova, svova, och åter sova! Är dödens trött.

Ploppa på altanen i sommras


Hajen? ;-)


Snö i Lumnien


Myren (även kallad Myr´n) :-)


Stigen ner till vattnet


Båthuse


"Jepp, jag kommer Matte"


Se ni snön


Lill fisen!


En blöt molly ville absolut ligga hos mig och vem kan motstå? :-)


Dragkamp med massor med läte :-)


Att Dakira kan kura ihop sig lika stor som en falukorv ring är ett mysterium!


Spådamen Molly?:-)


Den första tiden vi hade Dakira...sååå liten




Jag hörde att det vankades butterkaka här..?!

Hade!!!

//J och Dakira

Vårkänslor på hösten?

Har haft sådana fruktansvärda vårkänslor nu några dagar. Det är som att hjärnan inte fattar att det snart ska blir vinter, för jag vill verkligen att det ska komma snö snart.

Damen Dakira är fortfarande i löpen och tror att hon är bäst i hela världen, tar sig friheter hit och dit :-) jag gick lös med henne hem till modern så hon får tänka till lite. Det spritter rent i kroppen på henne, men hon vet så väl vad hon inte får göra när hon är lös! Duktig flicka!!
Moder och Tindra följde med på en tur genom skog, stubb och sten. En riktig mys promenad på minst en timme..brukar gå den så ofta jag kan.
hon kan våra rutiner ändå ut i hårtopparna nu. Efter middag så blir det minst en timmes prommis, sedan mat, vila och kanske lite bus, lite träning och sedan är det lugnt igen.. :-)

Ne nu måste jag ta tag i mig själv och göra lite arbete här hemma..

nu till lite bilder, jag har tyvärr tappat bort kameran så jag tar med mobilen..därav inte världens bästa kvalitet.



Stigen i skogen bakom oss, går en lite bäck där


Dakira i dag på lunchen


Uman


Uman igen


Världens finaste Beauceron ;)


Dakira och Uman som bakgrund


Å igen..


Börjar skymma tidigt nu på kvällarna


Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0