Lång promenad

Kom nyss hem från en långpromenad, tvärsvängde förbi modern för att säga hej och hå.

Jag gick vid småstigar vid uman och där släppte jag henne lös en stund och då passade jag på att larva mig lite med henne, vilket hon tyckte va kul (jag med för den delen). Sen tittade jag upp... oj.. människor och hundar. Människorna tittade på mig som om jag va nåt utomjordiskt. Jag kopplade Dakira, gick och låssades som om inget hade hänt.


Dakira för vax i öronen, de måste nog va en propp för hon hör verkligen ingenting och vill inte lyssna alls. Men så bruka jag iof vara med så att jag förstår henne, men det är snart över. Då blir hon mottaglig istället och hör inget då heller, men så brukar jag inte vara iaf :-) Haha nej men allvarligt så är hon helt kanon och hon har det lite jobbigt så att just nu så gör vi inte mycket. Jag tar promenader med henne och kräver inget speciellt förutom att hon inte ska dra i kopplet.

Helgen vet jag inte riktigt vad den har att bjuda på. Kanske blir det Lumnien, kanske blir det hemma ja jag vet inte.

Nu ska jag iaf ta och gaska upp mig och måla dörrn till sovrummet och sedan blir det Idol, mannen som talar med hundar, en promenad och sedan sängen. Är dödens trött.

Syster Dea. Otroligt fin är hon


Dakira i hjortkvarn


Snart ska vi spåra.


Mamma Scylla


Morbror Silo är en tok, men en otroligt snygg tok ;)


"Mitt paradis med massa märgben!!"


Den nya bron, fix kvar men så här kommer den att se ut.


Dakira och Matilda har dragkamp.


Mollypolly! :)


Hade!!!

//J och Dakira

orkan

På Lördagen var vi på kurs med Kia igen, alltid lika roligt och bra. Som ni vet så har Dakira fått sin första löp ni i Fredags så att jag krävde inte mycket av henne på kursen. (Efter lunch så tog jag med mig Tindra och lämnade Dakira hos modern så hon fick vila, vilket Tindra uppsakttade till fullo) Hon var väldans disträ, vilket jag förstog och accepterade för man vet ju själv hur disträ man brukar va ;-)

Hon sköter detta snyggt tycker jag. Hon städade bort efter sig på Fredan men på lördagen började hon blöda ännu mer och då blev det nog för mycket för henne. men detta är ju första gången och med åldern kommer visdom :-)

Var igår och gick en promenad med henne längs efter uman och det blåste inte lite heller! Jises.
Det hade nyss börjat skymma, blåste väldigt mycket, spökåldern...och en löpande dam vid namn Dakira. Det var en väldigt spännande kombination. Hon tycke att mycke va otäckt, bla fåglar som lät kontisgt, soptunnor mm men jag brydde mig inte utan gick bara rak i ryggen och låssades som om solen sken (vilket var svårt när både hund och matte höll på blåsa iväg)

Måste tillbaka till jobbet nu... men först lite bilder.. (ska försöka skriva mer ikväll)

Mysiga höst


Höst Dakira

"Matte, jag ser nåt spännande där borta!!"

Vackert


"Min trasa!"


"Jag  håller den hårt" :-)


Hade!!!

// J och Dakira

Dakira´s 1:a löp

Ja..äre nu den lilla tjejen blir stor mån tro?

Jag visste att det var på G för hon har varit väldigt mycke annars än vad hon brukar va. Orolig, hormonerna utanför kroppen, drar ofantligt mycket i kopplet, mycket skällig, kissar en miljon gånger på promenadera, luktar hela tiden när vi är ute... ja You name it! Såjag var förberedd på det :-)

Jag tänkte skriva mer ikväll.. så jag återkommer till er!


Hade!!!

//J och Dakira

Trevlig resa!

Det har varit heeelt underbart att vara nere i Hjortkvarn. Träffa Eva, hennes hundar, nästan alla "valpar" och deras hussar och mattar har varit urkul :-D


På Söndagen for vi upp till Sandviken för att sova över där tills på Måndagen så att vi inte behövde köra så långt dagen efter.  På Tisdag blev det jobb men inte många timmar för mig för jag hade fruktansvärd huvudvärk och ryggonta så det var bara att pallra sig hem igen.. låg hemma på Onsdagen också. Det har fortfarande inte släppt men vem har råd att vara hemma?!..

Dakira mår bra efter helgen men hon tycker jag är det tråkigaste som finns just nu eftersom jag inte gör många knop :-)

Jo just.. igår var jag tvungen att köpa nytt halsband åt den lilla maran.. När vi tvär sprang (å ja mena sprang) genom IKEA i Sundsvall  så drog hon in halsbandet in till buret och bet sönder det till små fin fina monekyler :-(  Det var synd för att jag tyckte verkligen om det halsbandet för det var reflex på det.. Så igår for jag, Madde, Dakira och Molly till hundkällarn för att handla lite stuff. För Dakiras del blev det:
*halsband
*kam (en schäferkarda...tro jag dom heter)
*en blink blink grej som gör att hon syns mer.

Jag skulle köpa en spårsele men hon hade bara Large så hon skulle kolla om hon kunde beställa hem XL, så jag får åka upp en gång till sedan :-)


I dag så bär det av till Sandviken igen för ett 50-års kalas (om man nu kallar det för kalas:-) ) och det ser jag framemot förrutom bilfärden..68 låååånga mil.. lär väl kännas ännu mer i kroppen, men det är det värt för att jag får träffa släkten en stund :-)

Nu måste jag ge mig..

bilder kommer senare när jag har kommit hem och slappnat av.


Hade!!!

//J och Dakira

Trevlig dag!

Fredagen bestod av en hel massa bilåk. Så träsmak blev det i ruan! =)

Idag så har jag fått träffa alla syskon förutom en som bor i tyskland. Alla är så tjusiga så.

Dakira är en riktig stjärna (som ni redan vet) och jag är såååå stolt över henne, min snygging til hund =D Jag kan lova att det känns ovanligt att se så många Beauceroner på en och samma gång, men en riktigt skön känsla.


Nepp, jag tänkte bara ge er en mini information så nu ska jag ta och vara trevlig istället! =D


Hade!!!

// J och Dakira

Fruktansvärt oflyt!

Jag orkar bara inte göra nåt idag. På Min och Dakiras morgonpromenad så höll jag på att somna (japp, jag är seriös) men hon var lika glad som vanligt  =)

Tror att jag håller på att bli sjuk, det kanske är därför. Jag hoppas att jag håller mig frisk i helgen och att jag inte är lika trött som idag, igår och alla andra dagar som har varit denna vecka.

Kliver upp med tuppen i morgonbitti... (Yippey) kl 05,00 ringer uret och bilen väntar på att bli packad. Jag ska gå minst en halvtimmen promenad med Dakira så att hon inte blir uttråkad i bilen.

Sen ska det packas fika inför färden, vatten till Dakira, hennes mat, leksaker, koppel, olika halsband, godis..oj sen ska det packas åt oss också =/ inte glömma. En kudde får inte glömmas så man kan sova lite i bilen.

Vi beräknas vara framme vid kanske 17-18 tiden eller nåt liknande, om allt går vägen. Navigatorn måste vi låna för annars hittar vi nog inte fram tror jag =)

Ja men summan av kardemumman så kommer det är bli jätte kul att få träffa syskonen åt Dakira och självklart Eva och alla hundar =)

NE.. nu ska jag ta mig en fika å sen är det väl bara att försöka jobba lite.... om jag orkar de vill säga.

Hade!!!

//J och Dakira

"Så var det Lördag igen..

och här satt jag och deppa" =)

Näe..en underbar Lördag är det idag. Fick sova till kl 09,30 så det var heeeelt underbart, solen skiner och den nya bron håller på att byggas.

En jobbig vecka har det varit med mycke i mitt huvud så både kropp och knopp är helt bedövad känns det som, hoppas bara att jag hinner vila upp mig nu under helgen.

I Onsdags så var vi på bio och såg Batman the dark night ( tror jag det heter) och den var faktiskt bra. Men Heath Ledger va inte lika fin som han va utan målingen dock, han va en riktig slusk.

Nästa helg bär det av till Hjortkvarn för en valpträff och det ska bli riktigt kul faktiskt..och spännande att se hur syskonen ser ut =) Vi far tidigt på Fredagsmorgonen och kommer hem på Måndag och jag kan lova att det behövs lite ledighet för min del...

Annars, va händer? Inte mycket faktiskt.

*Dakira har fortfarande kvar sin trots men jag är överaskad att den inte är värre ("peppar peppar ta i trä") men den kommer och går.

*Modern är har varit i Norge i stugan för att räta upp laggår´n (ladugården) och hon kommer hem i dag så det ska bli nice att träffa henne igen.

*Jag håller redan nu på att finslira på mina tävlingsnerver för nästa år ska det tävlas.

*Ska planera för att fara och plocka blåbär

Nu hade jag ÄNTLIGEN tänkt bjuda på några bilder =)


Dakiras älsklingbär =)


Morgon race i ett dike


Fina mattan jag fått av M !!!


"Blåbär é gott"


Billy


Fina Filur


Dakira


På kvällskvisten


SÅ Fin!


Gamla båthamnen i Storuman


"Hmmm..undra om jag ska ta mig ett dopp kanske?" =)


Tjusigt par!


Dakiras kille UraxNu har ni fått en uppdat på bilder, nu ska jag ut i solen och till den blivna bron =)


Hade!!!

//J och Dakira

Skärpning!

Jag ska skärpa mig, hedersord.

Nu är lunchen strax slut och det är såååå tragiskt.

Va hem och ut med hunden, vilket alltid är uppskattat av henne =) Bakom huset är det skog och där finns det blåbär, jag har endast visat henne EN gång att det går att äta. Så nu varje gång vi är i skogen så smaskar hon blåbär som en toka =D

Skriver mer nu ikväll...jag lovar att jag ska ta mig tid med lite bilder också!


Hade!!!

//J och Dakira

Länge sen...

Men snart kommer en uppdat...

I helgen var jag och S i Umeå och träffade några gamla klasskompisar och det är så härligt för det är som om vi aldrig har varit ifrån varandra. Vi är så lika, fst så olika... lika sjuka humor och det är skönt :O)

Mr A har jag inte träffat sedan jag gick ut skolan och det är nu 4 år sedan tror jag och han är samma sköna knäppa kille ;o)
Ms E har jag inte heller träffad sedan vi gick ut skolan och WOW vilket hår hon har fått. Hon har kvar samma knäppa humor som jag har och det är härligt.
Mr S har ju igentligen inte gått samma klass som vi men han tillhör ändå våra kategori tycker jag. Knäpp, tokig..ja som vi då =)

Ms S som jag åkte ner med är också lika dan som när vi gick skola..vi är lika knäppa nu som då =)


Dakira har det gått ganska bra för, hon va ganska less att sitta i bilen men det skötte hon galant, pep inte en enda gång. Min stjärna :O)

Hon har träffat massor med hundar och folk så helgen har varit en enda stor socialisering för henne.

ne nu måste jag verkligen sluta.. måste på jobbet idag..Jo jag ska klippa mig idag också. Inte mycket men dock =)

Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0