Länge sen...igen

Har haft fullt upp med tapetsering och hela baletten nu ett tag och är inte riktigt klar, ska bara måla klart taket i hallen och så lite tavlor och sånt krafs.

Vi har nu anmält oss till utställningen i Vännäs så allt är klappat och klart. Det börjar redan pirra sig i magen, men det är ju ett tag kvar så att vi ska nog kunna träna lite på det.

Apropå träning så va vi på hundträningen ikväll. Det gick sådär. Hon är fortfarande loj efter löpen och jag hoppas att hon blir sitt vanliga tokiga jag igen :)
Platsliggningen är det inga problem med alls, vid fot är hon lite slack i, vid inkallningen så är det nästan som att hon vill dubbelkolla att hon verkligen ska komma, ställande under gång blir bara bättre och bättre . Hopp över hinder har dom ju banne mig gjort om dom rackarna så det måste jag lära om oss på. Nu är det ju även apportering där dom ska hålla den i 3 sek så det måste vi också träna (ahh, måste köpa en sådan) på för det har ju inte vari i lydnadsklass 1 förr. Ja jises, tur att IL skrev ut alla moment åt mig så att jag fick veta ändringarna samt det nya. :)

Ikväll så bad jag Ante (han har en goldenkille som han tränar med) att han skulle känna igenom Dakira så att hon lär sig att okända människor tar på henne. Det tyckte hon var riktigt mysigt att det var någon som peta och kände på henne. Sicken guldklimp hon är :)

Solsken har vi haft här i Storuman idag så snön på tomten har näst intill borta nu så att det är blött överallt istället. Dakira tycker inte riktigt om att det är så blött, hon går som en kalv :)

Hoppas på solsken i morgon med och att det blir en kanon valborg för alla där ute. Ska försöka att inte dröja lika länge tills jag skriver nästa gång.

Orka, Dakira och någon pointer


Dakira och Molly


En del av folket :)


Dakira


Vittra, Ante, Aero, Dakira och Molly


Bilderna är väl ganska lika varandra men det var bara dessa jag har att bjuda på idag.

Hade!!!

//J och Dakira

Städälskarens bästa årstid?!

Ja, så måste det vara. Dakira hon drar in ca 3 ton med sand och slisk, men vilken tur att vi renoverar hallen just nu då för då bli det ju ändå massa skräp som måste sopas ihop. Och tänk dom som har hundar med massor med hår mellan trampdynorna, ohh stackarna.

Hennes löp är helt borta nu och hon får nu sitt kvällsgos i sängen så nu är hon mer än nöjd. Jag med för nu slipper jag moppa golven varje dag :)

På Onsdag så blir det att åka till Barsele och träna för denna vecka har jag bil och möjlighet. Det har varit så mycke nu vid påsketider och löpetider. Men på Onsdag så SKA jag dit och ska bli kul att se Vector...en liten golden bebis. Jag tror att man aldrig kommer ifrån valpsjukan..den är obotlig!
Det känns mycket roligare att träna nu när det är vår, inte så kallt och folket bli alltid så mycket gladare på våren. Det som jag föredrar mindre på våren är slasket, usch!

Min plan idag var att jag skulle ta en springrunda med Dakira men nu när jag känner efter i kropp å knopp så blir det en cykelrunda.

Annars så är det renovering i hallen som pågår, en ny ljus tapet ska upp. Nu är det bara förarbetet som ska göras, det tråkiga görat.  Det kommer att bli kanontjusigt!

Jag har tyvärr inga nya bilder jag kan bjuda på utan jag ska se om jag hittat nåt sedan påsken :)

Väntar på att brasan ska börja värma


Utsiktsplatsen


Fjällen


Denna bild har jag säker visat förr, men det är så fin!!!


Hade!!!

//J och Dakira

Tillbaka till verkligheten

Swich så var påsken över. Hade några dagar med finväder men jag hade hoppats på fler, men brun är jag iaf.

Dakira den "lilla" marhoppan hon mår bra. Hon har haft det jätte härligt över påsken så nu är hon trött och det är skönt att även hon kan bli trött ibland. Hon har ju som sagt varit i löpen och har haft det lite kämpigt. För i stugan där har hon som inte lärt sig vad som är "våran" gård och vart det är Ok för annat folk att gå utan att hon börjar skälla. Men herregud, det kommer och hon har varit full med hormoner som spelat henne massa spratt.

Nu ska hårdträningen tillbaka igen, har varit lite loj på den fronten men det har sina orsaker men nu ska den igång igen. Min plan är ju att vi ska tävla lydnad i sommar och vinna hela baletten :)

Nu är det bestämt att Dakira ska ställas ut på Vännäs utställningen den 14 Juni och det blir spännande för båda två. Måste bara prata med Madde först :)

Här hemma har det bjudits på fika eftersom man har blivit ett år äldre. Det var visseligen för två dagar sedan med då var vi i stugan så idag har det varit folk här hemma och fikat.

Nu tänkte jag bjuda på bilder.


Helt otroligt att denna stora hund kan bli så fruktansvärt liten, bara hon vill :)


Myser i solen


Mat


Godisregn


Matilda står fint


Fina rödingen på 1,2 kg...jag fick den dock inte


I pulkan


Försöka ta kort på henne från sidan va då baske mig inte lätt :)


Ajaure


Hade!!!

//J och Dakira

Stugdax

Nu rullar det upp mot stugan över påsken och det ska bli riktigt härligt. Vi hoppas på mycket sol och värme!

Bilder kommer när vi kommer hem igen.

Vill önska alla er en riktigt glad påsk!


Hade!!!

//J och Dakira

Vill ha

denna klövjeväska!  Där finns även tips om packlista inför fjällturen vilket passar bra till de turer som vi ska göra i sommar.
Längtar!Nu till de lovade bilderna

Hej igen!

Igår kväll var det regn och plusgrader, i morse var det halka fast ändå inte kallt. NU: snö! Ett riktigt April väder minsann.

Jag var så fruktansvärt trött igår kväll så jag orkade inte lägga in bilderna, sorry! Lägger in dom nu istället.Ha en trevlig helg!

Hade!!!

//J och Dakira

April April...

nej ni, den gick jag inte på. Systern skickade ett SMS till mig igår om att hon skulle gifta sig. Först höll jag på att svälja hjärtat sen kom jag ju faktiskt på att det är ju första April. Ha, så den gubben gick jag inte på.

Tycker inte om första April för att folk bara luras och man vet inte vem man ska tro på. Som tur var så gick jag inte på det enda skämtet (tror jag) som jag försökte att bli lurad på.

Igår var det ju kanon väder så vi for ut för förmiddagen och kom hem (till stugan) igen vid fem snåret, hade då varit ute i 6 timmar.  Började rulla hemåt igen till Storuman vid 20,00. Har haft det bra, vädret hade kunnat vara bättre men en dag är ju bättre än ingen alls :)

Varit på möte idag och det medförde blandade känslor och trötthet som vanligt. Suck.
Men jag är inte den som ger upp i första taget utan jag kämpar på och ser ljuset i tunneln...

Dakira då! Jo hon började löpa i Tisdags vilket var väntat, så nu är det blodbad här hemma :) Näe men jag försöker visa henne blodfläckarna så hon kan städa lite hon med och ibland så går det med ibland inte. Hon är ju så ung och det kommer med tiden.

Jag har bilder som jag ska lägga in, måste bara sortera lite först så de kommer lite senare ikväll.
Det var en snabb update och jag hoppas att ni har tålamod om att det kan dröja lite mellan gångerna som jag skriver.

Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0