Nu har hon päls igen

Nu har pälsen växt ut igen så nu är hon mycket finare, äntligen!

Nu är det höst i luften och det är så himla mysigt..fast det är klart att jag hade vela ha sommar en stund om jag hade fått välja, men hösten är härlig.

Ikväll så tog jag och Dakira med oss Matilda på promenad och det gick bara bra. Vi har varit lite lat nu i sommar och inte haft så mycke koppel på Dakira så hon kan allt va lite odräglig i andra änden av kopplet i början på promenaderna.

Hon har alltid haft sin sovplats nedanför min sida av sängen men så ibland så har hon  ju givetvis fått sova i sängen. Men nu när jag säger att hon får gå och lägga på sin plats går hon raka vägen och med bestämda steg hoppar hon upp i soffan. Och hon VET så väl att hon endast får hoppa upp i soffan om hon fått LOV. Nu har hon även börjat hoppa upp i fotöljen för den är minsann också skön. Haha, hon är för söt.

Det blev en mindre uppdatering idag men en uppdat iaf. Nu ska jag kolla om jag hittar lite bilder att bjuda på.

Hemma på altanen


Aero på inkallningen. Inlandsylet 2009


Vittra på inkallningen. Inlandsylet 2009


Fina priset som vi fick på Lördagen. Inlandsylet 2009


Ute på vattnet


Dakira med raggen uppe :)


Jag ska ta kort på Dakira och hennes priser som hon fått men de får bli senare :)

Hade!!!

//J och Dakira

Inlandsylet 2009 avklarat.

Helgen har varit bra med mycket roligheter.

På Lördagen så var vi i Barsele kl 09,00 för uppropet till LK1. Det gick någorlunda bra, blev varmt precis när vi gick in på plan för att tävla. Vi fick ändå 171p och blev uppflyttad till LK2 och vi var 9 ekipage som tävlade.
Söndagen (uppropet kl 09,00) så var det regn regn hela dagen, Dakira brydde sig föga mycket om detta. Hon gick som en klocka så vi fick 189p och en klassvinst, vi var 11 ekipage som tävlade. Jag var rätt så nervös på Söndagen för att jag tyckte att domaren var ganska hård, så då blir man extra glad när man får bra poäng.

Söndagens resultat, 7st 10:or av 9 möjliga!
Platsliggningen - 10p
Tandvisning - 10p
Linförighet - 7 1/2p (hon va lite seg på den dock)
Läggande  - 10p
Inkallning - 10p
Ställande - 10p
Apportering - 9p (hon tvär tvekade)
Hopp över hinder - 10p
Helhetsintryck - 10pNu det 13 September ska vi kanske tävla i LK1 igen så vi förhoppningsvis får ett lydnadsdiplom, men vi får se om vi är i form för här ska tränas på LK2 :)
Jag är en riktig stolt matte till Dakira och vi har haft en kanon helg, en riktig hundhelg.

Har varit ute med båten och fiskat å Dakira hon har minsann följt med och det har inte varit några problem. Dock tycker hon att det är lite konstigt när fisken plaskar och har sig i vattnet. Jag fick en fin Öring på ca 2,6kg..en riktig baddare minsann!


Jag har bilder sen i helgen men dom orkar jag inte föra över till datorn just idag, ska försöka hinna det i morgon eller på Torsdag.

Nu ska jag lägga mig i soffan, är sjukt trött.

Hade!!!

//J och Dakira

Oja!

Ikväll så följde SK och Torac med till Barsele för träning så han lär vara trött nu efter alla intryck :)
Vädret var kanon och jag hoppas att vi får sånt här väder i helgen. Sol men inte för varmt, då går hon som bäst.  Nu tog hon apporten utan tjorv, inkallningen som i en rasande fart, hon la sig direkt under gång. Ja det gick kanon.
Det var ganska mycket hundar där ikväll vilket är roligt. Olika storlekar, raser utseende :)

Jobbar bara i morgon, ledig på Fredag, tävling på Lördag och Söndag..kommer inte bli mycke sömn nu :/

Nu kommer bilder istället för massa text :)

Ajaure


Matilda


Mitt hjärta


Dakira vid Ajaure


Solnedgång


Matilda igen


Blomma


Blomma


Spring å lek


Trailen


Big Wheelen "Yngve" :)


Vy över sjön


Nu ikväll


Hade!!!

//J och Dakira

YES!!!

Var uppe i Ajaure i helgen och hade mys med hundar och fint väder! Har fina bilder som jag ska föra in på datorn, men inte ikväll.

Igår var jag och Dakira till Barsele och tränade och det gick KANON trots värmen, jag hade dock korv så det kanske var det som gick bra?:)
Nu tjorvar hon lite med att ta apporten men idag gick det som en smäck. Hon släpper lite tidigt men det ska nog gå bra, huvudsaken hon tar den.

Ikväll så har jag städat och haft mig och snart ska det ses film,  det behövs efter en dag som denna.

Ska försöka lägga in lite bilder i morgon, har lite fullt upp nu med träningen och så men bilder kommer.
Hade!!!

//J och Dakira

Hej i värmen

Nu kommer värmen tillbaka hoppas jag, den har varit allt för osynlig ett tag nu.

Helgen tillbringades i Ajaure och det blev mycke körande med Big Wheel och Trail. Jag börjar kunna det där med Trailen, balansen blir bara bättre å bättre :)
Det blev att fara på en bra sväng där och Dakira följde med så hon va faktiskt lite trött på kvällen och dagen efter.  Jag har tagit kort men glömt kamerna i stugan så jag ska försöka ta med mig den nu i helgen.
Matilda ska få följa med upp hon också.

Hon börjar bli lite bitchig den skatan...modern kom tvärt och hälsade på i söndags och då passade hon på att rasta Tindra och Matilda hon skulle bara rida på hon. Hon skulle minsann visa att hon va större än Tindra, jag höll på dö! Även fast Tindra är fruktansvärt snäll så sa hon ifrån lite grann men Matilda lyssnade inte för 5 öre. Gah! Så jag sa åt hon på skarpen för så göra men INTE, hon gav sig iallafall.


I vecka kvar tills vi ska tävla och jag är så j*vla nervös! Så här nervös va ja inte förra gången, men de kanske beror på att hon lyssnade bättre då än va hon gör nu när vi tränar.. Det får jättegärna vara fint väder nu i helgen och till veckan men helgen då vi ska tävla få gärna va kall.

Sen så jag har jag fått min en lite flickkusin också. Så jag vill gratta Minimoster + gubben hennes.  congratulations!


Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0