Glömde

Jag glömde att berätta om den roliga nyheten igår. Jag ska få en till kusin i Juli. Det är beräknat till den 28/7 (då fyller även Julia år) så det var en mycket trevlig överaskning.

Idag skiner solen och jag har varit ute på en promenad. Sedan i eftermiddag så bär det upp till Ajaure och försöka ta det lungt i stugan. Jag har lust att åka upp dit någon gång nästa vecka och vara där, bara jag och Dakira innan hela andra packet kommer upp men vi får se vad som händer.

Jag ska ta med mig kameran och fota mitt lilla kräk ;o)

Ha en trevlig helg!

Hade!!!

//J och Dakira

Snorig, bullar, glada och tråkiga nyheter.

Igår var jag till Barsele och tränade med Dakira och det gick faktiskt väldigt bra. Hon lyssnade mestadels hela tiden, så det kändes riktigt skoj. Hon har lärt sig skall nu och hon blir så glad när hon får skälla :)
Häromdagen när jag och Dakira skulle ut på byn så hoppa hon in i bilen och jag starta den. Men jag kom på ett det kan ta en stund å ta bort all snö så att jag skulle släppa ut hon igen. Då ser Dakira grannens son som dagligen hälsar på sin gamla mor  och hoppar ut från bilen, ut på trottoar/vägen och skäller ut han efter noter. Jag kan ju inget annat än att se lite generad över situationen. Jag kallar på Dakira men hon har fullt upp med att varna mig att det går ju faktiskt en människa här! Jag tar tag i hon och blir lite pruken över att hon inte lyssnar och skickar tillbaka hon in till gården. Hon  tog inte detta som en tillsägelse överhuvudtaget utan hoppade gladd runt som en förvuxen kanin. Hon känner att jag inte riktigt är på tip top men jag kunde ju inget annat än att le när hon hoppar runt som en förvuxen kanin i snön.
Men hon får lära sig varje dag att jag är the queen :)
Ja, hon är tokigt denna dam.Jag sov som en kråka inatt, gick upp ca kl 06,45. det har varit en full dag i dag och det känns för jag är helt slut i huvet, det är inte mycket som krävs för att jag ska bli okonsentrerad och bara bli paralyserad. Jobbigt.

Jag va hos S idag och vi bakade bullar, färga mitt hår, åt en fryspizza (lyx). Sen for jag till modern, tvärprata och hämta hunden. Hem å laga mat och ner i källarn för å måla. Sen fick jag ett samtal från S och fick information som jag fortfarande inte har kunnat ta in, jag kan helt enkelt inte fatta.
Det är vid ett sånt här samanhang som man hoppas att sin familj och vänner mår bra.

Nu ska jag sluta...


Hade!!!

//J och Dakira

Varma Norrland

Nu är det ca +5C ute, dock moln men skönt. Igår var det också varmt så jag och Dakira tog en matsäck, gick efter Uman och hittade oss en bua att sitta och fika i. Jag drack varmchoklad och Dakira fick en denniskorv! Skotrar (gud vilken härlig doft!!) körde förbi och Dakira tittade men satt snällt kvar :)
Jag tog lite bilder med de orkar jag inte lägga in nu

I helgen så fick jag helt plötsligt feber, bara sådär. Låg och va trött hela Lördagen men mådde lite bättre på Söndagen men nu är febern borta men jag fick istället en tätt näsa och halsonta.

Igår eftermiddag mådde jag faktiskt rätt så bra, nästan så att jag fick dåligt samvete över det. Men det var så skönt för att det var så länge sedan jag mådde rätt så bra, men förhoppningsvis så kommer jag att bli bättre. Japp, för jag har ju Dakira!
Hon märker dock att jag inte är så stark just nu så hon försöker verkligen att klättra i rang, men jag säger då bara det: Lycka till!
När hon leker med andra hundar så slår hennes jakt i jätte fort och hon blir väldigt hårdhänt (inte med Urax då) så jag måste passa henne och tillrättavisa henne när det händer. Det händer att hon inte aaaaalls lyssnar på mig så då är det färdiglekt för den stunden. Jag har absolut ingen lull lull hund om man säger så.


Modern kom hem i går, hon fick ligga ner i taxin i ca 25 mil så jag antar att det inte var det skönaste bilresa hon varit med om. Men operationen gick bra så nu väntar vi på att hon ska sluta ha ont efter OP.

Nu ska jag ta min icke lull lull hund ut på en promenad, kanske förbi modern.

Hade!!!

//J och Dakira

Kalla Norrland

Har nyss tagit mig en varm och skön dusch för ute är det inte speciellt varmt, nej då. -26C tror jag att det är.
Jag har inte tagit mod till mig ännu till att gå en promenad för det är faktiskt inte roligt när det är så här kallt. Ögonfransarna fryser till klumpar och fastnar i varandra. Dakira hon bryr sig föga mycket, tokhunden.

Modern blev opererad (inget farligt) igår och mår tydligen bra, hon pratar lite knasigt för dom har väl varit och pillat på stämbanden eller nåt. Hon kommer nog hem efter helgen.

Vi skulle på hundträningen igår men när jag kom dit så var det inge folk där förrutom en bil. De tyckte att det var för kallt att träna när det är -19C och iof så kan jag nog hålla med så vi körde hem igen och tog sparken ner till Tvärgatan ist.

I helgen så ska vi ha E och R´s Fox terrier Matilda, det lär bli spännande :) Dakira älskar Matilda men hon är så jäkla våldsam mot hene och jag blir galen. Nog för att Matilda kan säga ifrån men inget biter på Dakira, hon tycker bara att det är såååå kul med en liten råtta som gnabbar. Suck! Men jag är på henne hela tiden så hon lär väl lära sig tillslut tycker jag :)
Men sen så är Dakira ganska hård på det sättet tycker jag så det gäller att försöka dämpa det på ett bra sätt.

Nåja, jag har grävt fram gamla bilder som jag tänkte lägga upp innan jag tar mig i kragen och tar en promenad i iskalla Norrland!

I bilen på väg hem från Hjortkvarn


Hon sov gott på vägen hem


Vad är allt det här vita och kalla?


Liten och söt som socker.


Det går då & sitta på det här iaf.


Liten, liten, liten.


Ser nåt intressant.


Stugan i Norge -08


Stugan i Norge -08


Stugan i Norge -08


Tittar på när alla badar :)
Hade!!!

//J och Dakira13/2 å morbror blir 30 år.

Så grattis till J för nu på otursdagen så blir han 30 år. Inte illa.
Var där ikväll och fick oss lite fika men jag är så fruktansvärt trött efter allt som har hänt idag så det blev en mycket tidig kväll. Plus att hunden skulle ha mat..
Idag har det varit kanon väder men kallt som tusan. Jag hoppas på sol och liiiite mer värme nästa vecka så jag kan ta hunden och skidorna ut på en tur.

Ne nu ska jag slänga mig ner i soffan och pilla mig i håret för då somna man som bäst!
Hade!!!

//J och Dakira

Inte på topp

Jag är inte på topp just nu. Men tänkte lägga in några bilder på min stjärna i allafall
Nu är Dakiras familj utökad med 4 st valpar så dagens GRATTIS går till Kennel Silogårdens spec till Axi!

Mitt uppe på snövallen


Tittut


Jag är snabbast i världen...


...och snyggast


Tjopp ner för högen


Attack på mattteHade!!!

//J och Dakira

snö snö och åter snö.

Lite less är jag nog på detta snöande...nog för att det är bra för skoterföret :)

I morgon kl 15,00 så ska Dakira få sin spruta och det går nog förhoppningsvis bra :) (Jag är fruktansvärt spruträdd så jag ska hålla god min när jag står där :) )

Jag har ju lovat bilder men har ju inte orkat eller hunnit lägga in några men NU så kommer dom :)

Här ska busas


Den ökända nacksvingen ska användas den med


Jag kan vara söt en sekund också


Fick dom att sitta stilla en liten stund..


Uman


Uman


Dakira


Åh.. här luktar det gött!


Mollypolly


K åker skriller


Vatten är gott när man har åkt skrillerHade!!!

//J och Dakira

Första dagen efter ett år.

Ja, det blev ingen uppdatering igår. Var så mycket annat som hände och jag var så dödens trött att jag däckade just efter 21,00, var helt slut på.

Jag ska försöka skriva ikväll och lägga in bilder sen i Söndags med Madde och Molly :)


Hade!!!

//J och Dakira

För ett år sedan

så föddes Dakira och vi hade precis kommit fram till Thailand. Vilken lycka!

Jag ska fixa till nåt riktigt gott till Dakira ikväll men nu måste jag sluta, jag skriver mer ikväll.
Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0