Norrlänningarnas norrlänning?

Jag frågade Marita idag på jobbet om hon köt (kute, sprang) och hon såg ut som ett frågetecken. Och jag frågade en andra och en trejde gång men det hjälpte inte.
När jag hade förklarat vad det betydde så blev kommentaren: Men du ju knäpp. (en otroligt vanligt replik från Maritas sida:) )

Jag frågade då andra kollegor här på jobbet och ingen visste eller hade hört detta ord förr så jag började fundera på om jag var knäpp eller nåt. Men så började jag tänka på fadern och jag har för mig att han brukar säga "köt", så jag skyller på honom och han är trots allt norrlänningarnas norrlännging. Så jag har väl ärvt av han antar jag.

Det är igentligen när man pratar med en människa som inte är härifrån som man tänker på hur man pratar. Försöker att skärpa mig när jag sitter i telefon på jobbet men vissa kunden tycker att jag ska prata som jag gör. Nu är det så att jag inte pratar så att man inte förstår utan det är vissa ord som man kanske inte säger neröver och betongarna på ord. Ah, det blev krångligt att förklara :)
jag ville igentligen bara meddela att jag faktiskt säger köt åt ordet sprang!Hade!!!

//J

Ett nytt försök med bilderna

Ja, nu ska jag försöka igen med bilderna, hoppas det går lättare den här gången!

Idag när jag slutade så väntade min raring till vän S på att jag skulle komma hem :) Vi skulle just ta en promenad så dök lillebror D och hans kompis upp så promenaden blev framflyttad till ca 17,30 tin. Men det var ändå rätt trevligt för jag har inte träffat han sen innan jul. Det är konstigt för jag tycker att alla som är yngre än jag blir älde så fort men jag, jag står stilla på samma åldern hela tin :)

Promenaden gick ganska bra förrutom att hon drar i kopplet som en gris, blir galen. Men nu var ju Rexa med också (S hund) och det är ju så att Dakira ska ju bara vara först och hon försöker med alla medel men jag hade med mig godis.. aha! :)

Igår var jag och IL på hundträningen i Barsele och det var ett tag sedan vi var där så nu skulle hon ju lukta in alla lukter och inte aaaalls lyssna på mig, nej nej! Men jag började träna på byavägen och då blev hon lite mer uppmärksam. Efter att vi hade tränat och varit inne en stund så gick vi på en promenad och då var hon lika tokig igen, drar , sliter och lyssnar inte alls. Det gick bra när hon hade lugnat ner sig i allafall.


I morgon ja, då är det Fredag och som jag har längtat. Det känns som om jag hade någon slags plan för vad jag skulle ha gjort men det har jag glömt bort så det var nog inte så viktigt som jag säkert trodde innan jag glömde bort det (invecklat?!)

NU till bilderna!

Hår, hår och hår efter dusch.


En blöt Dakira


"Va säg du?"


Fina (snart hårlösa?!) Dakira


A´la Beauceronstil


Ska göra en inkallning.


"Dakira hit" och hon kommer som ett pjut i luften :)


Gott med kvist


I bilen. Hon tycker att vi ska fara hem någon gång:)


Hade!!!

//J och Dakira

Frusen å trött

Kom hem, for och åkte skidor utan hund idag. Gick sådär, backarna är fortfarande ett hatobjekt  särskilt mor slutet :)

Helgen va lugn som en filbunke, synd bara att den ska gå så himla fort. Lördan så åkte jag och Dakira skidor och då allt minsann vääääldigt otäckt. Skyltar som hon sett flera gånger var tydligen jätte läskiga i Lördags. Men det är väl åldern:)
Det första hon gjorde var att dra omkull mig för hon skulle bara lukta på nån kissfläck där. Så jag blev inte så nöjd för hon ska stå stilla tills jag ger tecken att nu är det OK..men det bli bättre ska ni vetta:)

Söndagen så blev det inga skidor utan en lång och härlig promenad på Uman bara jag och Dakira och med mig hade jag faktiskt kameran, inte illa.

Jag ska sätta mig ner och skriva om mitt 1:a år med Dakira på datorn måste bara ta mig tid att skriva också.

Har nu legat och sett på "bonde söker fru" bröllopet. Gulligt. Men jag förstår inte hur man kan gifta sig så fort när man endast har varit tillsammans i ett halvt år, då känner man inte varandra helt ju. Det bröllopet jag går och väntar på nu är moderns och J, får se när det kommer:)


Näe!!! Nu ahr jag försökt lägg ain massor med bilder som jag tog igår när jag och Dakira var ute men datorn är segare än sirap så jag provar i morgon.

Nu ska jag kura ner under en filt och frysa tills jag somnar!

Hade!!!

//J och Dakira

En helt OK helg

Har haft en bra helg, tänkte bara ge er ett livstecken:)

Ska åka skidor ikväll, dock utan hund för det bli i morgon...

Jag ska försöka skriva ikväll om jag har orken.


Hade!!!

/J och Dakira


Utslut på!

Jag är så död just nu. Jobb jobb jobb!
Jag kommer inte att prata nåt i telefon idag, no way!

Ska upp till Gunnarberg å köpa hundmat och ett midjebälte så jag kan tamitt eget när vi är ute och åker skidor.  Igår var jag och Dakira på en skidtur på skidstation och det va så skoj trots motvind och isbarken. När vi kom hem så blev det en dusch å soffläge efter en mkt hårt da på jobbet. Idag blir det inge skidor för en vilodag är det och så kommer jag inte orka göra nåt alls för en dag som denna vill man inte ha överhuvudtaget.  I morgon så ska vi ut å åka igen med vårt nya midjebälte och jag hoppas på bättre väder!

Jag är så utomlandssugen så jag tror att jag dör. Det är en som är i Thailand nu och har det skithärligt och så vet jag en till som ska till Thailand.. jag blir inte alls avis, nej då! *Suck*
Jag hoppas bara att man får se lite bilder nån gång så man kan drömma sig tillbaka. Måste nog boka en resa snart:)


Hade!!!

//J och Dakira

Snart Måndag..

Suck! I morgon är det måndag vilken innebär jobb, jobb, jobb. Men jag har fullt upp hela veckan så att den går nog fort :)

I går åkte jag skidor på Uman men det gick inte alls nå bra för spåret var så smalt så att det inte gick att åka med skatingskidorna.

Idag så tog jag med mig modern, Tindra och Dakira till skidstadion och så åkte vi 4 km. AHH va roligt det är! Dakira lär sig mer och mer, hon drar ganska ojämt ännu med det blir bättre. Jag har väldigt bra glid på skidorna så att hon behöver nästan inte dra nåt alls. Men hon verkligen att springa, och hon är snabb. Jises :)

Annars så lossar hon så fruktansvärt mycket hår, jag springer med en torrmopp hela tiden för så fort hon går ett steg så rasar det :) Jag har läst att  när de lossar så lossar de allt på en gång och sen är det över och det stämmer, det blir som en matta på golvet på bara en liten stund. Jag tror att det är vädret som gör att hon lossar så mycket, för det är varmt, kallt, varm å kallt. Och om kanske en månad eller två så lär hon väl bli i löpen och vääääldigt intressant för massa hanhundar, spec Urax :)

Dakira´s syster Disney var på en inoffeciell utställning och det gick jätte bra för henne! Så dagens grattis går till syster Disney! :)

Nej nu ska jag duscha för jag luktar inte hallon!

Hade!!!

//J och Dakira

Först tö sen snö?!

Igår var det världens töväder och idag var det massor med snö. Blir inte klok på detta väder.

I Söndags så var jag hos modern och vi tog skidorna och hundarna och får ut på Uman. När vi väl va ute på Uman så tog vi det försiktigt men jag såg på Dakira att hon ville verkligen springa riktigt fort :) När jag hade fått i rytmen så kunde jag åka lite fortare och hon drog (missförstå mig inte, hon drog inte nå mycket!!) jättefint för det gick så väldigt lätt och hon verkligen sken upp som en sol. Längtar till hon är röntgad så vi får köra på lite mer, det tycker nog Dakira också.
Nu försöker jag lära henne att det är OK att dra när man har sele på sig men INTE när man har koppel och det går väl..sådär men skam den som ger sig :)

Annars så var jag och åkte skidor igår och det gick faktiskt väldigt bra, det var dock lite halkigt men det var ändå godkänt. Idag blir det vila för min del för nu är jag öm, inte träningsverk, bara öm.

Träningen med Dakira går bättre än bra, hon förstår allt jag vill och gör allt jag ber om. Hennes hormoner spökar nu för hon skäller och morrar hon så fort en fågel fiser, men det tillhör för att bli äldre.

Här kommer lite gamla kort på Dakira.

Maj 2008


Sitter och spanar på grannhunden Ymer


Sitter i Julias lilla stol


I sommras någon gång


"systrarna" Tindra och Dakira


I skogen bakom huset


Nej nu är det slut för idag.

Hade!!!

//J och Dakira

1:a åket avklarat!

Va och hämtade mina skating skidor idag. SMS: ande IL och sa att nu är jag ready för att ta mitt 1:a åk. jag hade nog högre förväntningar om dels min balans och mina fötter. Det var så fruktansvärt länge sedan jag kände sån smärta i mina fötter, försökte verkligen bita ihop vilken var svårt. En tröst är ju att det brukar vara så för alla när pjäxorna är helt nya, så kanske efter mitt 10:onde åk så känns det nog bra.
Hände nåt konstig i min kropp idag när vi va och åkte skidor, mest troligt nåt blodtrycksfall eller nåt. Min morbror J och minimoster Hera brukar också få nåt sånt. (psst Hera, de va IL skvallra :) )

Det dumma var att jag inte ens va så trött för vi hade ju inte åkt nå länge alls. Men jag började på må illa och trodde jag skulle spy (eller är kräkas ett finare ord?! :) ), blev vinglig och tappade balansen, kunde inte tänka, såg inge bra. Jag blev tvungen att sätta mig ner ett tag och då kändes det lite bättre. På vägen tillbaka så hade jag knäppt upp pjäxorna lite (hade nog dragit åt för hårt) så trycket på fötterna släppte.

Jag har nog inte på väääldigt länge kännt mig så besviken på mig själv, detta med blodtryckfallet (om man kallar det så?) Kan jag inte rå för, inte heller med fötterna...men ändå. Så nu håller jag på att gå in pjäxorna, jag har som här inne :) Nu får det baska mig göra ont så jag SKA vinna över dom!
Funderar på att ta mig ett bad och ha på dom samtidigt, bli ett med dom lixom. :)

På promenad


Uman


Hängbron


Snart den 1-åriga Beauceronen Dakira :)


Se!  Jag har dom på mig :)


Skidorna och stavarna
Näe, nu är jag soffsugen!


Hade!!!

//J och Dakira


Psst! Ni får ursäkta om jag har misst nån bokstav, kastat om dom eller att det ser konstigt ut. Jag är bara så dödens trött så jag orkar inte titta...Nu ska jag gå till soffan och råka somna.

MEEEN

Så fort jag dammsugar så blir det heltäckningsmatta igen, Dakira lossar så fruktansvärt med hår. Jag blir galen!
Nu har hon kommit in i en period då hon är matglad igen och det känns bra. Hon åt så dåligt förrut..

Gick en timmes promenad med modern igår kväll, det var varken för varmt eller för kallt och efter det så blev det ett bad i jacuzzin. Nice vill jag lova!

I övrigt så är nog Dakira i nån "slyngelålder" :) Hon vill verkligen inte lyssna med hon är fortfarande kvar på gården iaf. När vi är ute och går så drar hon som en tjur, hon lyssnar inte när jag säger till henne osv. Längtar tills det är över:) Ska nog ta oss ett träningspass ikväll, vet bara inte vart men en bra plats ska jag nog hitta.

Näe nu måste jag fortsätta jobba, suck men snart är det helg.

Hade!!!

//J och öronvaxDakira


Idag går tankarna endast...

...till Dakiras morbror Silo!

Vi håller, tassar, tummar, klor, tår ja allt för att det ska gå bra för honom. Vi hoppas på att han är en stark herre som inte ger sig i första taget!

Alla tankar går till er!


//
J och Dakira

År 2009

ska bli det bästa året har jag bestämt. Nyår blev hos modern med kalkon och massa gotta. Dakira reagerade bara på den första raketen och sedan brydde hos sig inte, men det är klart för jag hade ju massa gotta och va rolig:)

I går blev hon 11 månader så endast en månad kvar tills hon är ett år. Tjopp så blev hon stor, vart tog den lilla Dakira vägen?! Dock tycker jag att det är jätte skönt att hon kommer upp till den roliga åldern då man kan börja göra saker med henne. Nu under jul å hela kittet så har vi fari ut med sparken varje dag och hon ÄLSKAR det. Hon blir superglad när jag tar fram dragselen. Det bästa är att när vi är ute och sparkar så ska hon vara först och det bådar gott till skidåkningen. (Och vindelälvsdraget för där är ju en hel del hundar. :)) Detta med att hon ska vara först resulterar att jag får sparka som en idiot för att hon inte ska dra så mycket, hon har dock börjat få dra lite mer men inte allt för mycket.

Var ute idag på Uman och gick och en sak som irriterar mig är att folk tro att dom inte behöver plocka upp bajset om de har små hunder. Men jag som har en stor (eller vad man nu vill kalla det) ska minsann plocka upp det. Och det är väl klart att jag gör det, dock inte i skogen. Jaja, hursom så var det jättemysigt idag trots att det är ca -20 ute, tog lite bilder som kommer..

På mellandagarna så va jag och tittade på skidutrustningen samt skidkläder på Utrustad här i Storuman. Skidbyxor har jag beställt så de är påväg. Så i slutet på veckan så ska de ha kommit så jag kan be han att valla skidorna sen ska jag ut å åka. Äntligen! Nu är det bara alla vallor, vallajärn + allt annat tillbehör. Det ska bli skitkul, jag ska bli Björn Ferry no 2 ;) Fast utan skytte.

I morgon så ska jobbet vara med i P4 i direktsändning, har då bestämt att jag inte ska vara med för jag har sån utomordentligt tjusig whiskyröst :) Det blir spännande, måste lyssna på det på datorn när jag kommer hem. Jobbar till kl 12,00 och det blir skönt.


O detta blev ett lååångt inlägg, jag har iof inte skrivit på ett tag så för att kompensera så kommer ett längre nu:)

Ska lägga in lite bilder nu.

Hon är inte lätt å ta kort på :)


Detta kort skulle ha blivit super hon tittade mot kameran:)


Bästingen


Gamla båthamn


Va bara tvungen å ta med detta kort. Hon ser inte klok ut :D


Uman


Tokryck har hon här


Kall men mysig promenad


Lite fot också


Ner mot Uman


"Kom då..."


Så, det var detta för denna gång:)

Ska försöka göra ett inlägg nån gång om 2008. Men tills dess...

Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0