Vännäs utställningen?

Madde och jag funderar på om vi skulle ha tagit oss till Vännäsutställningen i Juni. Utställningar är som en helt nu värld för mig, jag kan absolut INGENTING om detta. Jag blir redan nervös, och jag som inte ens har anmält mig. Men det är nog för att jag inte kan nåt om detta. Jag är igentligen inte så intresserad av det men det skulle absolut vara kul att få en "bedömning" på Dakira. Men en sak vet jag, jag tycker att hon är finast i världen!

Vad ska man träna på?
Vad gör man på en utställning?
Vad kommer Dakira tycka om detta?
Domarna då, undra om dom är förstående mot mig som aldrig gjort detta?Ja jises!


Hade!!!

//J och Dakira


Storuman

Dakira´s morbror har somnat in så vi vill först skicka en hälsning till Eva och hennes flock. Vi tänker på er!

Kom hem igår för att vara hemma över helgen och så på Måndag så åker vi upp till stugan igen några dagar.  Har haft  solsken och bra skoterföre. Dakira har fått springa efter skotern ibland och det tycker hon är riktigt skoj. Nu går det mycket mycket bättre med att ha henne i pulkan. Hon hächar (stavning?) nästan inte alls nu och hon hoppar själv in i pulkan för hon vet att när man kommer fram så är det roligt = den bästa belöningen enligt henne.

Det är jag som får köra skotern medans den som äger det brutna båtbenet får sitta i pulkan med Dakira. Roligt för mig iaf :)
ja vi har hur som haver haft det bra när vi vart där uppe.

Idag så var det begravningen på Isabel och jag hoppas att hon nu har det bra och att hon känner frid. Jag tänker på hennes familj och närmsta vänner.

Nu till bilderna

Blåsigt kan det också va


Tripp trapp trull


Kallt säger Matilda


Hej svejs


Gah, ta av mig den!


Tobbans grizzly...


...in action


Åh va gott de se ut


Älskade Norrland och älskade fjäll


Ha du napp?


Utsikt från fjäll


Fina Dakira som utsikt :)


Ligger bra här i solen


Mitt hjärta


De blev många bilder men jag har fler.. men dom lägger jag upp nån annan dag.

Hade!!!

//J och Dakira


Solsken men..

nattkallt vilket är bra. I morse kl 05,30 så var det -17C ute, brrr men snön smälter då inte bort iaf.

Vi far upp till stugan här i dagarna och blir kanske borta hela nästa vecka, får se hur det blir men nu blir inget skrivet på några dagar. Men desto mer kan jag skriva när jag kommer hem igen + massa bilder.

Igår var jag och Dakira på hundträningen och det gick inte lika bra jag hade velat. Hon lyssnar inte alls när jag har på henne kopplet men så fort vi går "fritt följ" så lyssnar hon bättre (inte lika bra som förr men ändå) underligt tycker jag. Om man kollar på hennes beteende och hennes dövhet så borde hon nog snart komma in i löpen. Men bättre nu än i sommar :)

Vi var även ute på Uman igår med Madde, Tobban och Molly. Solsken och fika, nice! Hoppas att vi ses nånting i helgen också :)

Nu ska jag göra lite nyttigare saker än att sitta framför datorn :)


Hade!!!

//J och Dakira

Det brutna båtbenet är gipsat

på min sambo, med plastgips. Längst in i min själ så tyck jag nog ganska synd om han men det behåller jag för mig själv :) Dom säger att det kan ta 3-6 månader för båtbenet att läka, herregud!
Det som är positivt är att jag får köra skotern hela påsken och han få sitta i pulkan med Dakira.


Pulkåkningen. Ja det går frammåt men hon är riktigt tung när hon försöker sitta i knät. Hon hächar (stavning?) mycket med jag ger mig inte och det går bättre nu.

Det var kanon väder för att sparka så jag tog sparken och Dakira ut på en sväng om. Men jag var nervös över att det skulle vara nån fläck med asfalt framme så att jag skulle flyga som en sparv, men jag klarade mig!

Vi åker nog upp till stugan på Torsdag eller Fredag och stannar där en bit in på nästa vecka skulle jag tro. Man får passa på nu och försöka slappna av. Och det är inte lätt för min del.. Jag tycker att detta ska gå fortare än vad det gör och jag känner mig otålig och pressad. Svårt är det.

Nu till något roligare, bilder.

Fika paus


"Vad är det i det här hålet tro?"


"Ha en fisk, den tar jag"


"Om jag lägger tassen för fisken kanske dom inte ser den"


Gott (Hon fick den dock inte, den åt vi upp senare själv..fast hon fick smaka)


Matilda på jakt


Golukten i nosen.


"Det kan hända att jag är liten, men snabb är jag!"


Här kommer vi


Varmt och skönt ute


Fjällen


Fjällen


Finaste Dakira


Hade!!!

//J och Dakira

Hemma igen

Helgen har varit bra ffa idag. Solsken hela dagen, go mat´n ,skoterlukta och ett brutet båtben (japp, det är sant). Inte jag då utan "den andra", suck jag tror att jag svimmar!

Jag har då massa bilder sen i helgen men dom lägger jag upp sedan när "den andra" har slutat att beklaga sig :)

Höres

Hade!!!

//J och Dakira

Upp till stugan

Om en liten stund så bär det iväg till stugan för pulkträning och skoteråkning:) Kommer hem på Söndag med kort i kameran som jag kanske kan bjuda på..

Igår var jag i Lycksele och gjorde lite ärenden och med mig på färden var Sandra och Dakira. Trevlig var det.
Fick även träffa min kollega/vän´s alldeles nyfödda lilla bäbistjej, jätteliten och jättesöt. Helt otroligt att hon fick plats i hennes mage :) Fick även hålla i henne och jag känner att det var länge sedan man fick hålla i en liten bäbis, Kevin är ju för fehun 6 år i år.
Hon är nog hemma till veckan med lilla tösen så vi kan ta nån promenad med hund och bäbis.

Var på jobbet en sväng i dag och jag fick va me om både trevliga saker och mindre trevliga..men så är det.

En sparktur blev de idag med vovvsingen. Jag kan dock inte ha henne i höger handen när jag sparkar (och det innebär ju att jag får sparka på fel sida) så jag får som "styra"med höger handen och nu har jag nån inflammation av nåt slag för ont gör det, fruktansvärt ont. Får börja "styra" med vänstern också :)

Ne nu ska jag sluta och fortsätta packa det sista..men först måste jag se hur det gått för IL på Vindelälvsdraget!

Hade!!!

//J och Dakira

Hemma

Kom hem igår efter några dagar i stugan, dåligt väder har det varit med det har gått att vara ute iaf. 
Lite skoteråkning har det varit, bara några småsvängar. Försöker att lära Dakira åka i pulkan men det gillas inte riktigt av hunden i fråga. Meeeen hon måste lära sig så vi tar det lugnt och försiktigt.
Det är ett nyköpt renskinn i stugan och hon tycker verkligen inte om den lukten. Det är rätt så stark lukt och det är ju första gången hon luktar på nåt sånt så det lär hon sig så småning om. De renskinn som är äldre går mycket bättre för dom luktar inte lika starkt.

Jag har inte mycket att skriva i dag så jag bjuder på lite bilder istället.


Få inte ta korven förrän ett...


..."Varsågod"


Uppe i stugan


Soligt men lite kallt


Pärlan som fraktar våra kroppar


Bara massa bus


"Här vare tackling"


Matlida tycker att Dakira är för hård när de busar.

slut på helgen

Helgerna går ju så fruktansvärt fort så att det är tragiskt.

Jag var ganska säker att jag var på bättringsvägen för vissa stunder vissa dagar så känns det nästan oförskämt bra medans resten av tiden så är jag likgiltig eller bara tom.

Helgen var bra, har sovit dåligt men mått rätt så bra ändå.
Dakira har varit glad hela helgen, hon har kutat hej vilt :)
Tog fram skotern å pulka för ett provåk i den och det gick faktiskt bra, förrutom att föret är ganska dåligt. Vi släppte henne ut på sjön så att hon skulle få springa lite men det gick bara igenom stöpan (det yttersta lagret eller vad man nu ska kalla det. En blandning av snö, vatten å is).

Träningen går bra, idag har det inte blivit nån träning alls, vi har legat i soffan nästan hela dagen. Jag har tittat lite på film och Dakira har sovit hela tiden :)
Ska ut på skidspåret nu igen när det har blivit varmare och jag är fri från förkylningen. Ikväll blev det en tur med sparken, ooooooohh vad hon älskar att dra och använda musklerna. Nu är hon snygg min "häxa", men snyggare blir hon :)

Bilder kommer när jag orkar lägga in, ska försöka i morgon eller så.

Hade!!!

//J och Dakira


RSS 2.0