Det har kommit!

Idag när vi hade Tobban och Madde på besök så kom kylen/frysen, dammsugarn å fläkten! Perfekt för då fick vi bärhjälp för just nu är jag inte till sån stor hjälp med bärning :)
Den är jättefin (nåja, det som jag hann se iaf:))

Får nog kanske lägga in lite för och efterbilder snart. Dakira hon är nog mest glad över att det snart är klar så allt blir i sin ordning igen :)


Jag trodde att vi kunde ta fram sparken och träna lite men icket för snön försvann och regnet kom. Lika så med skidorna, får nog vänta tills den riktiga snön kommer så vi kan träna som tokar...längtar.

Ser för övrigt att det var många som var inne här och läste när jag la in hundannons inlägget, intressant! 

Tänke bara ge er en snabb uppdat för nu måste jag börja jobba.


Hade!!!

/  J och Dakira

Hundannonser

OBS! Nu skriver jag detta med en risk att det kan reta andra.

Va inne på blocket idag och varje gång ser man hur mycket hundar som helst.
Vart tar alla vägen? Får alla det bra där dom hamnar?  Vem vill köpa en gammal hund som inte har många år kvar? OSV

Det känns som att vissa människor som köper en hund kanske inte alltid vet vad de får i kopplet. "Jag vill ha den här rasen för att den är ju så fin och gullig". "Jag har ju vuxit upp med den här rasen" eller" Det är en "cool" ras." knäppa tänk helt enkelt.


I många fall så hinner hunden inte ens bli ett år gamal innan den ska säljas pga "ändrade familjeförhållande, allergi i familjen, hunden trivs inte i lägenhet eller pga flytt" och direkt efteråt så är det skrivet "det är absolut ingen problemhund"...
Men vem ljuger av dessa hundägare för alla är väl ändå inte "perfekta"? Innan man köper en hund så ska man väl ändå ha tänkt igenom detta minst en miljon gånger. Har jag tid? Råd? Kommer jag att aktivera hunden? För aktivering behöver dom, liten som stor. Och om de får den stimulans de behöver så kan de säkert bo i en lägenhet.

Och de som säljer gamla hundar tänker jag inte ens ta upp.

Tänk om alla kunde tänka en extra gång innan de köper den hund som de gärna vill ha och att de kommer att använda den till det som den är skapad till att göra. Och om man endast vill ha en sällskapshund så kanske man inte ska köpa en ex Alaskan Malamute eller en Sibirien Husky bara för att de är fina?

Nu börjar detta bli lite luddigt så jag stannar här. Jag ville nog igentligen bara få ur lite aggressioner tror jag.
Jag förstår givetvis att man inte kan dra alla över en kam (och det gör jag inte heller), men rötägg finns det gott om i världen!

Nu ska jag återgå till att renovera köket medans Dakira och Torac vilar.//J med flock.

Sorry

Jag har minsann hört att jag inte har uppdaterat här på länge :( Ja har inte haft nån ork eller lust att göra det tyvärr...vet som inte riktigt vad jag ska skriva heller.

Snön som vi nu har fått i Storuman verkar vilja ligga kvar iaf och det låter som en dra idé tycker jag.
Renoveringen den går frammåt men än är vi inte klara, men mitt mål är att allt ska vara klart så att jag kan julpynta. :)

Dakira hon kan välja vilken plats i vardagsrummet men så klart så väljer hon att lägga sig mitt i slipdammet, det är tydligen bäst där. När hon kliver upp ser hon ut som en gråvit Beauceron, men hon passar bäst som svart :)

Moderns lilla taxflicka (Embla) muppar sig ganska mycket mot Tindra och hon är u givetvis för snäll för att fräsa ifrån. Dakira hon säger ifrån och kan nästa bli för kaxig :)

I helgen så var vi i Sundsvall (och gick på IKEA och köpte maaassor med fina saker) och då var Dakira hos modern. Hon hade minsann legat och vaktat kopplet och soffan ifrån det där lilla monstret Embla. Och så fort hon skulle prova att ta sig upp i soffan så morrade Dakira långt ner ifrån magen och lilla Embla fjoskar sig som aldrig förr för Dakira.

Hos modern är det ju så mycket man måste vakta och hålla koll på. Vuxna, barn, katter och hundar ja you name it! Hon tror helt enkelt att hon är drottningen av Storuman :)

Ne nu har jag iaf uppdaterat er lite iaf. Nu ska jag varva ner lite, har jobbat ikväll.

(Ska försöka ta lite nya kort och lägga in, när jag har tid alltså)

Hade!!!

//J och Dakira


RSS 2.0