Lite grejor..

Det ha hänt lite grejor sedan sist jag skrev...

I lördas för en vecka sedan åkte Robin och hans bror till Umeå, han skulle vara hemma kring 20.00 tiden. 19.30 ringer han och berättar att de har krockat med en älg och den tog på hans sida där han satt men att de levde iaf och att de ville att vi skulle hämta dem i Lycksele lasarett. Jag hatar verkligen att köra bil när det är mörkt men som tur va så körde Roger istället. Ca två mil innan Lycksele så kom vi fram till olycksplatsen och fick se bilen, jag fick nog en smärre chock när jag såg bilen, han har haft änglavakt. Just när vi var på olycksplatsen så ringer de och säger att de måste vara kvar över natten för observation så det var bara att vända hem igen. Robin hade en sprucken läpp som fick sys (utan bedövning!!!), glassplitter på högra halvan av ansiktet, skurna fingrar på vänster hand och fick ligga i röntgen så de var säker på att inget var brutet eller så. Hans bror klarade sig jätte bra utan sår. Han förlorade en bil (som han hann ha i en vecka) men behöll sin bror brukar vi säga :)

På söndagen fick vi hämta hem dom vilket var skönt. Synd bara att vi inte fick med oss älgen hem för att göra lite torrkött, haha :) Skämt o sido så dog älgen på direkten för de knäckte nog ryggen på den så det var bra.


Annars å blev Dakira i löpen i Måndags och hon äter fortfarande som en gris och jag blir så glad över det.
I morse var vi ute och skottade massa snö för långa promenader kan jag inte ta med min fot...jag måste nog ringa läkar´n igen och be om nån slags mjukdelsröntgen eller vad det heter. Så här kan jag ju inte ha det :)

Medans jag skottade så kastade jag ut massa godis som hon fick leta. Förr har hon var för snabb och inte alls använt nosen överhuvudtaget men nu börjar hon lugna ner sig och riktigt lukta och nosa efter godisarna. Duktig hund!

Nu räcker det för idag tror jag :)

Hade!!!

//J och Dakira


Ett bra lopp

för Ferry och jag skickar ett grattis till han.
Heidi Andersson har massor med gulmedaljer (tror det är 5-7st?!) från VM i armbrytning men får inte alls lika stor respons från sin hemkomun Storuman, fy tycker jag. OS är nåt "alldeles extra" för många men jag tycker att Heidi ska lite respons hon också! Jag tycker att hon gör ett kanonjobb som tränar och står i som fasen för att kunna ta sina medaljer. Missförstå mig inte, jag tycker att Ferry gjorde ett bra lopp som vann (Jag tittade dock inte på loppet utan fick besked dagen efter) men jag gläds minst lika mycket när det är Heidi som tar ett guld.
Hon kämpar för att få denna sport att synas mer, bra tycker jag!

Kortfattat så blir man skitglad och stolt makarna Heidi och Björn!

---------------------------------------------------------------------------
Dakira har fått tillbaka sin päls nu, lite tunn svans bara men annars är hon väldigt fin i pälsen sin. Sin löp har hon inte fått ännu men den kommer, hoppas bara att hon hade planerat i sin almanacka att ha den bortgjord innan påsk.
Det bor en lite djävul i henne med ska ni veta. Idag hade jag skurit upp bacon för att jag skulle göra mat. Gick ut ur köket i en minut eller så och när jag var tillbaka in till köket hör jag nåt konstigt och svoch så hade hon ätit upp ett helt pkt med Bacon. Gott tyckte hon, ajjabajja tyckte jag.  Detta är första gången hon har stulit något när jag har varit hemma, arg som ett bi blev jag. GAH! Hon har en otrolig aptit nu när hon ska in i löpen när som hellst, men sådant tål jag inte.

Annars så tränar vi massor med fjärrdirigering och det är riktigt roligt och hon lär sig snabbt som vanligt. Jag tycker dock att hon förflyttar sig lite för mkt mellan varje moment så det filar vi på.

Nu är jag trött som fasen efter dagens bravader så nu ska jag släcka ner dumburken och ta en dusch.

Hade!!!

//J och BaconDakira

RSS 2.0