nu är det gjort

Nu har jag anmält oss till lydnadstävlingen i Barsele på inlandsylet, både den 15/8 och 16/8. Det blir att tävla i LK1, spännande spännande. Går det inte bra enda dagen bör det gå bra andra dagen :)

Var och tränade med Dakira i går och det gick ganska bra, lite slö va hon allt men det är väl värmen. Ska träna lite med henne ikväll och då blir det korv som godis, det ska nog sätta fart på hon men idag så är det inte lika varm som det var igår.

Ska försöka få med mig Madde på träningarna nu också för jag har planerat att hon och Molly ska tävla LK1 till sommaren ;)


Måste jobba nu...suck!

Hade!!!

//J och Dakira

Valpbesök

Igår och idag så är det en liten gosse på ca 12 veckor här hemma hos oss, lille Torac. Dakira är jätteduktig med han och har ett oändligt tålamod tycker jag. Jag skulle nog ha blivit less på en gång nästan.
Hon orkar ha han hängandes i läpparna rätt länge men om han ska ta någon leksak som hon själv vill ha så får han minsann vänta på sin tur att leka med den. Först försöker hon kanske två gånger med att säga till han och om han då inte lyssnar så "biter" (hon håller i han eller vad man nu ska säga) hon över hans mun och nos. 

Vi har varit på några skogspromenad och hittat massor med blåbär, mums tycker både Dakira och Torac. Men vädret är så dåligt och det kryllar av mygg så det går inte att vara ute så länge som man hade velat.
Nåja, jag har förökt aktivera det lilla monstret här inne istället och det har nu resulterat att han ligger och sover. Äntligen :)


Lilleman vilar


Ute i skogen


Liten och stor


Få ja va me?


Hepp, jag väntar väl på min tur då.


MIN!!


Torac på språng


Bita lite trasa är gott


Håller utkik jag


Petflaskan är rolig


Hade!!!

//J, Dakira och Torac

Sommar 2009

Då var man hemma igen och jobbet är igång. Suck var tiden går fort, ett år kvar tills nästa semester men sånt är livet.

Har nu varit i Norge i just över en och enhalv vecka. Har det soligt, varmt och skönt. Fått en Sej på 8 kg så jag tog rekordet (nåja, på den ynka tid vi var där iaf).
Har försökt att  köra lite Trail men inte lyckats så bra för jag har nog Sveriges sämsta balans men den blir väl bättre så småning om.

Dakira hon har kanske 3 hårstrån kvar på kroppen, hon ser inte klok ut :) Hon har blivit så biten att hon kliat och kliat därav inget hår på kroppen.

Dakira har fått sig en liten bäbis vid namn Torac, jag tror att han är vid 11 veckor snart? Hon vill ju gärna busa men vet inte riktigt hur bara. Men dom kommer att bli bra vänner, hon får bossa lite med han när han är i slyngel åldern och det kommer hon nog att göra också skulle jag trop :)

Jag hade igentligen inte tänk kommentera kommentaren som jag fick i förra inlägget men jag kan helt enkelt inte låta bli. Jag blir glad över att alla inte tänker likadant...
Jag vill inte att min hund ska träffa hundar som hon inte kommer att träffa igen PGA:

* Den andra hunden kan ha noskvalster utan att ägaren har lagt märket till detta och POFF så har Dakira det, inte så kul!
* Det kan vara en elak hund. De flesta säger att hunden är snäll men i många procent av fallen så är inte hunden det. Och eftersom Dakira är en ganska stor hund så vill jag helt enkelt inte att hon ska bli hundelak för om hon blir påhoppad så kan det tyvärr bli så.
* Eftersom jag äger Dakira så vet jag hur hon fungerar och kan reagera om hundar är för på, hon blir helt enkelt sur. Hon är en väldigt snäll men bestämt tjej.
* Och så tycker jag att det är onödigt. Varför ska hon träffa hundar som hon ALDRIG kommer att träffa igen? Jag låter då inte henne träffa alla hundar när vi är ute på promenad för det är ju samma sak.
Att hon ska kunna vara omkring andra hundar i kopplet är självklart.

Jaja jag lägger då ingen energi på detta utan jag ser bara framåt och jag är säker på vad jag vill med min hund.


Nu kommer lite bilder.

Torac


Lille Torac igen


Dakira undrar vad den lille skiten gör:)


Jag lägger in fler bilder sen.

Hade!!!

//J och Dakira
 

ojoj

Kom hem igår från släktträff i Ånn (Åre) och i morgon bär det iväg till stugan i Norge. Måste fara tidigt för att hinnas med att handlas och med färjan.

Släktträffen då! Det var riktigt trevlig, alla kunde tyvärr inte vara med men trots detta ås var det otroligt mycket folk. Jises va mycket släkt man har som man aldrig träffar vilket är synd. Mycket hundar var det också där, Dakira fick inte träffa alla för att jag tycker att det är onödigt eftersom hon inte kommer att träffa dom någonsin mer.
Det var dvärgpinschrar, gordon setter, jämthundar, mammas flat, min Dakira :) Väldigt varm var och en driljon men sviar´n och bräms så hundarna kunde inte vara ute så mycket men det gick bra i alla fall.

Innan det bar av till Ånn så följde J och IL med till Kramfors för att de skulle kolla på en bil (som de köpte) sen så rullade vi till Gullvik badplats där hundarna och vi badade, jätte härligt var det men dock den varmaste sand jag någonsin känt i Sverigt. Senfor vi in till Övik med lite shopping och god (framför allt dyr) mat.

En natt fick vi i Hammarstrand Hotell och sååå mysigt var det, fick träffa morfar en sväng på Fredagen. Senare på dagen badade vi i östersund på storsjöbadet tror jag det heter.


Dakira då? Hon blev stucket av några getingar idag, ett stick på nosen och nåt på bakbenen men ingen fara.. hon mår bara bra, en liten bula på nosen bara men den bryr hon sig inte om alls. Hon äter lite dåligt men jag tror att det har att göra med att det är så varm ute nu. Jag hade tänkt tävla nu den 15 Juli men då är jag borta i Norge så jag får ta tävlingen i September i stället för nu är vi sugna på att bli uppflyttad till 2:an..hoppas bara att det är mindre varmt då för då går hon som bäst min plutta!

Nu måste jag verkligen packa klart. Jag har bilder men dom lägger jag in när jag har mer tid.

Hade!!!

//J och Dakira

(Hörs om ca 2 veckor igen)

RSS 2.0