natt

kom nuss hem från j och IL.. vi har ätit tacos och spelat Wii. Fruktansvärt kul =)

Har inte har så mycket tid över för att skriva här i bloggen så jag tänkte ta mig lite tid nu.

I helgen var vi i Ajaure  och på Tärna marknaden och hittade lite fynd som sockar och hundben åt Dakira.
Lillpluttan tog sina första simtag nu i helgen i stugan och hon är jätta duktig, och hon gjorde det utan att jag var tvungen att bada =) Soligt och varmt har vi haft det så jag ger vädergudarna 10 poäng.

Idag så for vi till Kirjesån och badade, eller alla utom jag och IL för jag börja känna mig förkyld igen så jag är på den säkra sidan och håller mig torr =)

Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder och sen springer jag isäng för jag är trött som attan.

Här ska färjan gå in för att hämta oss


I väntan på färjan...


"Jag lånar bur och märgben" säger Falcon =)


"Nu har jag tagit tillbaka min plats" =)


Mysstund med Tindra


Vy över stugan i Norge (Tagit från ett litet berg)


Finaste Dakira


Vacker är hon!


Tindra kollar på vad dom gör där ute =)


Pluttan vid älven i Stugan, Norge


"Nu vill jag inte bada nå mer" =)Skriver mer sedan nån dag när jag har tid =)

Hade!!!

//J och Dakira

hemma igen

Nu är vi hemma igen.
Resan till Mosjöen gick faktiskt bra och jag hittade till kajjen =) Dakira var skitless på att åka bil, särskilt när vi var på "gamm" vägen som endast innehåller massor med hål. Så fort körde jag inte.

Veckan har varit bra. Plåttaket är nu laggt, det höga gräset är borta + all sly. Fiskat har vi också gjort fast inte så mycket för det har i princip bara regnat hela veckan. Vi var och nattfiskade och då fick vi se två st sälar (första gången jag fick se sälar i stugan) och så får vi alltid se massor med tum(m)lare och det är alltid lika roligt =)
Men vi fick med oss fisk hem iaf, och jag har försökt att lära mig hur jag ska laga till dom så det blir gott. (är inte få förtjust i fisk pga alla ben spec inte kokt fisk, det är kattmat enl mig)

Oh jises, gräset var kanske två meter nu när bilen rullade in på gården...suck! Jag trodde att det fanns nån där ute som frivillligt ville klippa gräset åt mig ;o)


Spårat har vi också gjort..går inte så bra som jag vill att det ska göra men hon är ju liten fortfarande och jag vet att det kommer att komma, hon är gjort för detta!! =)
Dressyr har vi med tränat och det går ju bra tycker jag, men som sagt så har vi inte tränat så mycket för all skitregn!
Men jag är ju ledig bra länge mer så vi hinner bra champions ;o)

Nä nu ska morbror J komma å få se en kopp kaffe så jag ska sluta nu.. bilder kommer sedan.


Hade!!!

//J och Dakira


Norge nästa

I morgonbitti kl 06,00 så rullar jag och Dakira till Norge och blir borta kanske 2 veckor eller nåt sånt.

Idag så var vi ner till Tvärgatan och träffade Matilda och åt lite Thaimat och det var så gott gotti gott gott. Sedan hela kvällen har vi packar och sett lite på tv. Jag är så dödens trött och vill bara sova, ska bara ut med lilla D en gång till innan vi somnar tills veckarklockan ringer kl 05,45 =)


Nu ska ni ha det så bra tills jag skriver igen!! ;)


Hade!!!

//J och Dakira

Psst.. jag ska ta massor med kort som ni får se sen=)


Klättring uppför en hubbe/höbbe

Ja har nu varit i Brattåker med en kollega + massa fler.
Innan vi började gå så tänkte jag att detta är ju ingen match fast jag är tokförkyld men tji fick jag. Trodde allvarligt att jag skulle DÖ! JAg ångrade mig snabbt att jag gick men det var ju bara att fortsätta, keep on the "good" work tänte jag =)
Men en sak är säker, jag kommer ALDRIG att gå uppför en sån där igen när jag är förkyld. Men lilla D hade kul, hon sprang säkert dubblet (om int 3 ggr ) så långt som vi men nu har jag en lite flicka som är trött =) Och hon tyckte att det var sååå kul, vilket glädjer mig. När vi gick ner igen så (och det var jättebrant kan jag lova) så var hon som en raket vilket jag var nervös över...tänk om hon hade bryti nå ben, eller bryti nå ben på nån annan =)

Åker nog till Norge nån dag här framöver för att försöka vila upp mig ordentligt mycket. Idag var de ute på fjorden och fiskade. Modern fick en jättelyr, plastmorfarn fick ca 10 st ur (som vi inte ens äter, uten de bara ligger där och flyter på vattnet och inte ens måsarna vill ha dom) och dom andra blev tomhänta. Men vänta bara tills jag kommer..så ska jag dra upp dom stora grabbarna =)

Nu ska ni få massor med bilder iaf..

Lite godissök

Badtime

Finaste Dakira

Gamlabåthamnen som vi brukar gå för att Dakira ska få bada

"Kom du Matte?" (Nu ikväll) =)

Lååångt där nere är bilarna, det är dock längre än det ser ut=)

En del av vi som gick

Tittar på utsikten=)

"Hmm, undra om jag ser någon här ifrån?" =)

"Va? Sa ni nåt?" =)


Ja det var de som jag hade att visa nu idag..


Hade!!!

//J och Dakira

solsken

Vi har haft så fint hela veckan nu (såklart, eftersom jag jobbar) så varje lunch har jag och lillpluttan gått ner till gamlabåthamnen och badat lite. Hon vet så väl när vi är på väg dit och då drar hon som aldrig förr =) Tog kort där idag men jag håller på att ladda batterierna till kameran så jag lägger in dom senare.

I morgon så ska jag följa med Erika och en hel massa fler för att klättra upp för nån hubbe (minns inte vad det hette) och det skulle väl ta mellan en halvtimme och en timme så det blir en rolig tur för både Dakira och mig. Ska ta med mig kameran och fota lite så jag hoppas på solsken!!

När jag och Dakira var ute på en promenad så mötte jag morbror J´s sambo och hunden Urax och Dakira verkligen älskar Urax, det är så roligt att se. Första gången hon träffade han så skrek hon rakt ut, hon blev så rädd. Tror nog att det berodde på att han har ju skägg och lite hår för ögonen ( han är en Riesenschnauzer) men nu så tycker hon att han är en rolig prick=)

Detta med att dra i kopplet...ja hon va ju jätte duktig ett tag men nu tror jag att hon är inne i någon trots för hon drar som en toka. Men så ibland så lyssnar hon riktigt bra...särskilt när jag har med mig godis för att träna att inte dra i kopplet =)
Jag tycker att det skulle vara så oskönt när halsbandet ligger så hårt mot halsen när hon drar (vill inte att hon ska få nån "tjurnacke/hals" ) Men hon är ju liten än och vi har mycket kvar att lära!

lonley, I´m so lonley i have no body, I´m on my own..lalala.. ja det känns så tråkigt nu när alla är i Norge i stugan och gottar sig för fullt =/ Jag ska ju dit om lite mer än en vecka så jag kämpar på.


Ne nu ska jag ge mig för idag!


Hade!!!

//J och Dakira

hundgrejor

Sitter vid datorn och kollar lite hundsidor och jag hamnade på jaki.ehandel.net och dom har massor med grejor. Och jag har beställt lite minsann. =)

Morbror G hade 50 år fest nu i helgas och jag va hemma för ja mådde ju inte så bra, men jag vill gratta honom härifrån iaf.

Så Grattis på dig morbror G!! =) Det dröjer ett tag till innan jag får ha nån 50-års fest dock =)

Ne nu ska jag släppa ut Dakira en stund sedan blir det en lugn stund här i huset!

Hade!!!

//J och Dakira  

Två veckor..

Å sen ha ja banne mig semester ja me! Och det ska bli sååå skönt.

Just nu är jag förkyld som bara den, har lyckats smita ifrån febern än så länge..jag är listig som en räv =)

I helgen var Tindra hos oss och hon ser snart ut som en kinesisk nakenhund. Dammsög två ggr i Lördags, max en timme efter att jag hade dammsugit upp allt Tindra hår så var det som en matta igen GAHH! Stackaren är ju se bitte på magan, det är Dakira med men inte alls lika mycket. Däremot så rullade sig Dakira i nåt jättevidrigt så hon luktade skunk så då vare bara tjopp in i duschen. Det var första gången vi har duschat henne och det gick jättebra, hon satt bara där (hade glömt mutan -->korven så den fick hon kanske efter halva duschningen) och väntade på att vi skulle bli klara så det var ju jätte skönt!

Klipper klor gör jag minst en gång i veckan (ibland 2ggr) och det har jag gjort ända sen jag fick hem henne men dom ser ändå långa ut och jag vågar inte riktigt klippa nå längre in än vad jag gör redan. Så nu har jag köpt en klofil för att fila riktigt ordentligt.

Jag är så sugen på att se alla syskon till Dakira för att jämföra lite hur stor hon är nu. Har bestämt mig för att jag ska försöka ta mig ner vid nästa valpträff, de skulle vara så kul.

Nu är alla i Norge i stugan och fixar till taket och dom har lämnat mig ensam kvar..Modern, j, ja alla =( Men jag ska ju dit snart så det ser jag fram emot för då ska jag ta den största Torsken som lever i det havet, jajjamän!


Ne nu ska jag till modern och hämta nå elagrigat =)

Nakenfisen Tindra =)


Solstråle!


Nu Duschad =)


"Hmm..luktar gott där borta" =)


En alldeles nytaget kort när hon ligger i hallen och sover=)


Hade!!!

//J och Dakira

Trött och förkyld..

Nu är jag less på att vara förkyld, men det har inte hunnit att slå ut riktigt ännu så jag kanske hinner stoppa den. R ligger i soffan, slöar och är förkyld...och det är tydligen väldigt synd om han ;o)

Tränade en liten stund med Dakira, gick bra. Sedan gick vi ner till badsjön så hon fick doppa sig lite, hämta pinnen va kul tyckte hon. Hon fick några tuppjuck när vi va där nere vid vattnet, hon tyckte de va roligast när jag släppte lös henne =)

Ska ner till Gunnarn i morgon och spåra med vilddjuret så då kommer det en uppdat om hur det gick.

Men nu, lite bilder från ikväll =)

"Jamen får jag inte hoppa i snart?"


"Äntligen" =)


Tokryck alá Dakira =)


Så tjusig


"Vart e pinnen?"


"Oh matte, jag hittade den!!"


Finast i världen enligt mig!! =)


Hade!!!

//J och Dakira

Valuta för pengarna!

Happ då var den sista dagen på hundkursen med Kia slut, tråkigt men sant. Och jag har fått valuta för pengarna, hon är kanon!!
Det var två lärorika dagar och jag blev bara mer och mer inspererad på att tävla. Det kommer att gå en sökkurs (tror jag att det var, annars var det spår men jag tror att det var sök) i Vilhelmina i Augusti någon gång med en kvinna som heter Cicci. Hon har tävlat i elitsök och är tydligen otroligt duktig. Detta är med Vilhelminas brukshundsklubb så det blir inte så dyrt.. ca 5-600:- tror jag att det var.

Sedan den 30/8 och 31/8 så har  Kia tagit upp Eva Bodfäldt som då ska ha kurs, denna kostar 3500;- som jag gärna skulle vilja gå på med det får vi se vid ett senare tillfälle.

Har provat på söket idag med, det går bra och hon hittar föremålen men hon fick lite tokryck medans vi gick. Då gick jag bara fram två-tre steg och så fortsatte hon. Jag tror att hon var lite trött i huvet efter dessa två dagar men jag får se iaf att hon kan ju faktiskt spåra!


Hon har nu tappat fler tänder, igår tappade hon en uppe och idag så tappade hon samma tand på andra sidan och som motsvarande där nere är redan borta. Jag har lyckats få tag i en enda tand för att spara för jag kan ju säga att det inte är lätt att få tag i en lös tand, inte försöka få lös den heller fast den inte sitter nå mycket. Men jag är glad för den lilla tand jag har lyckats få tag i =)

Väger bra gör hon också trots att hon äter dåligt nu, men det vet vi ju vad det beror på..jo tandlossningen. Måste kolla hur hög hon är nu för jag har inte kollat det på kanske två veckor eller nåt sånt, spännande värre!

I morgon ska jag jobba...fy huvvaligen så tråkigt, jag skulle kunna hålla på med hundträning hela dagarna. Men snart är det ju trots allt helg igen =)

Ne nu kommer lite bilder, tog dock inte så många bilder idag för det började ju REGNA!!! Men då fick vi hyra ridhuset i Stensele så där blev det nått litet kort taget =)

Dakira i ridhuset.


M med Ozzy, lite mörk bild men ville att dom skulle vara med ändå=)


En dela av gruppen, vi var 8 st totalt.


Dakiras gris Nasse


"Den är sååååå kul"


"Min, bara min" =)


"Måste kolla vad Kevin gör på mattes rygg" =)


Hade!!!

//J och en trött Dakira =)

RSS 2.0