Onsdag= Hundkväll

Va på hundträning ikväll och det gick väl bra. Men jag blir lite deppad när jag inte kan gå ordentligt så då blir det automatiskt inte lika kul. Jag kommer då iaf ha världens starkaste högerben :) Men det gick ändå rätt så bra faktiskt.
Kallt om fötterna dock.


Hinner inte skriva så mycket, tänkte iaf bjuda på några bilder!

Måste lägga in fler sedan..:)

SNÖÖÖÖ :)


Inte länge kvar tills hon är 1 år!


Stigen in till skogen bakomboendet :)


Skogen


-Jajjamän, jag kommer matte!


Åsså lite bus


Hade!!!

//J och Dakira

Dagens låt

Är denna! Totalt jätteskön. Lyssna på texten å njut, riktigt nice!!Hade!!!

//J

Hon har alla!

Jepps, hon har alla 42 tänder!

Ikväll så har SK vari här och vi to en tur med sparkarna å hundarna. Rexa är ju då en fullvuxen dam i sina bästa (pensionär, stavas det så?) år så hon får ju då dra. Dakira är jag försiktig med så hon får inte dra. Givitvis så skulle hon få tvärprova lite (i nerförsbacke pga hon inte är nå gammal ännu) åsså var det en liiiiiiiten fläck me asfalt å ja stöp som en GRIS. Jag släppte Dakira så hon inte skulle få sparken på sig, jag kana på höften och såg no ut som en idiot. Dakira for då ingenstans utan kom till mig direkt. SK hade nog fullt schå med att stanna Rexa och när hon väl hade fått stopp på hon hör man ett gällt: -Hur gick de? :)

Jag bröt då inget förrutom att det skar som fint i min onda fot och att magen fick ta stryk av allt skrattande.

Så det var kvällens bravader..måste ta mig i kragen och lägga in några bilder så ni får se hur vacker hon har blivit.


Hade!!!

//J och Dakira

P.s Hur kan jag lägga in en video från youtube??!!

Jahaja

Så var det söndag igen. Damn, känner inte för att jobba i morgon, men men sånt är livet.

Har varit ute hela helgen (tagit kort har jag också gjort men de kommer senare)och det har varit underbart skönt. Sparkat med Dakira vilket hon tyckte va underligt men spännande. Måste ju vänja henne vid den så att hon kan dra sedan :)
Har nå allvarligt fel i foten så jag kan nästan inte gå så därför är sparken bra :) Så jag lär väl få dras runt med den nu ett tag till jag är bra igen:)
Jag ska köpa skidor så jag hoppas att jag blir bra i foten så fort som möjligt.

Ja jag har inget speciellt jag  vill delge er alla här utan jag hade bara tänkt meddela er alla att MARITA  fyller ju år idag, så GRATTIS till dig.


NU...nu är det soffläge med hög fot som gäller:)

Hade!!!

//J och Dakira

Världens bästta Statoil!

Vi har världens bästa Statoil kille i Storuman..nu vet jag inte om jag kan nämna namn så det låter jag bli att göra:)

I alla fall så var jag stressig nu ikväll för jag och Dakira skulle iväg till Barsele för att träna. I ren panik så jag att hundgodiset var SLUT! Brassa upp till Statoil och fråga om de har något hundgodis men tyvärr så hade de inte det. Aja tänkte jag, jag köper denniskorven. Men då sa snälla Statoilkillen att han kunde kolla och vips så hade han tagit fram två rynkiga korvar samt en burgare ur soporna som vi fick :)  Så jag vill hylla vårt bästaste Statoil!! Och tacka så mycket för korven samt burgarn, Dakira tyckte att det var jätte smarrigt...mycket bättre än vanligt hundgodis :)Det gick ganska bra att träna ikväll, inte lika bra som förra veckan men rätt så bra iaf.  Massor med hundar var det, fick träffa en gammal klasskompis så det var nice. Tränade lite fritt följ när de flesta hundar satt i sina bilar och det går ju så bra så jag måste få skryta lite:) Sen att jag hade en rynkig go korv gör ju inte saken sämre. Näe men hon far faktiskt inte ifrån mig, jag är ju bäst i världen. I am the one and only! ;)

Nu har hon 36 tänder, tror inte att jag fick med alla men däromkring iaf.  När de är fullt utvecklade så ska de ha 42 tänder (har jag läst)


NU ska jag krypa ner under täcket och läsa.

Hade!!!


//J och Dakira

Tandräkning

Ska räkan tänderna på Dakira nu ikväll och se hur många som ploppat upp.

Dagen har varit stressig och hård tycker jag så nu är det skönt med kväll. Ha vari ute och gått en promenad med Dakira, vi var säkert ute i 1 timme å en kvart eller nåt och bara gick å gick.  Skönt med frisk luft men lite småkallt i ansiktet bara.

I morgon är det hundträning igen och det ska bli avkopplande och kul. Roligt att få träffa lite folk som är intresserade av samma saker som jag :) Så till sommaren ska vi ut och tävla hade jag tänkt.

Jag har egentligen inte mycket å berätta för er...

I helgas som Sandra


Nu ikvällst på promenaden. Lite kallt va de nog :)


Snö är både gott och roligt :)


Ne, nu till tandräkningen...

Hade!!!

//J och Dakira

Fredagens fnitter..

När jag och Dakira var på våran lunchpromenad i skogen och mötte då en dam med en liten ettrig pudel. Damen frågade om hon skulle flytta på sig (jag hade Dakira lös som alltid). Jag svarade att nej men det går bra och så tog jag henne i halsbandet. Damen började se lite orolig ut och sa att det var nog bäst att hon flyttade sig åt sidan för hennes hund tyckte minsann inte om stora hundar! När jag passerade damen hennes hund (som absolut inte var tyst) så försökte hon lugna ner hunden...tro jag iaf.. aja men hon pratade med hunden hela tiden. -Såja gubben, nu är du så duktig.
Va?! Han va väl inte duktig som höll på men hon försökte nog lugna sig själv snarare än hunden.
Tror varken jag eller Dakira var särskilt rädd för damens hund :)


Nån som vill ha en bulle?


Dakira på stigen bakom oss


"Suck! Är du färdig snart?"


Nysnö på nosen :)


Dakiras fotspår


"Matteeeeee!!!"


Solsken på isen


Fint var det


Tuggar på en riktigt go träbit


Världens vackraste!


På väg hemGrannen mittemot i morse, se färgen på himmlen
Ne nu måste jag sluta, måste se på Cesar :)


Hade!!!

//J och Dakira"Jag ser dig"    :)

Tjejkväll och solsken

Kom hem idag efter en tjejkväll med Sandra å de va nice och det ska göras om :)

Tyckte att det var så fint ute att det gjordes varm choklad åsså bar det av ut till kylan. Dakira tyckte att det var fruktansvärt kul så nu är hon trött :) Jag har tagit massa bilder som jag lägger upp när jag har tinat upp och har tid...ville bara ge er en snabb uppdat så ni inte tror att jag har kolavippat eller nåt :)

I´ll be back

Hade!!!

//J och Dakira

Bullbak igen

Jajjamän! Jag blev så sugen på gotta igår så nu ikväll så jag och bakar för fullt. Bullar är ett farligt beroende, kan äta dom både frysta, varma, kylskåpskalla ja you name it!


I morgon är det äntligen Fredag och det behövs känner jag fast jag endast har jobbat Ons, Tors å Fredag denna vecka. Så som sagt så bliv det en kväll hos Sandra på Lördag med massa gott och prat, trevlig för det var LÄÄNGE sedan.


Den lilla snö som vi fått ligger på kvar på backen ännu. YEY! så vi kanske får en vinter ändå. jag förstår inte riktigt hur folk neröver klarar sig så bra utan snö. För även om det någon gång i livet blir en flytt så finns ju modern kvar samt möjligheten att få hoppa i snön hemma in Biglake:)

OPS nu måste jag kolla bullarna!

Hade!!!

//J och Dakira


Psst..Marita, jag kastar in några bullar till er i morrn (om dom nu blir goda :) )
Ingen puss tack!

Marita har halsfluss och är hemma resten av veckan (å de är lika bra). Så pussar av henne? Nej tack! Det är nästa snudd på att hon får buktala så att jag inte får några baciller av henne. Har aldrig haft halsfluss och vill inte har det heller..


Hem på lunchen för att gå ut med Dakira och då mötte vi Molly å Madde så dom rejsa å had se. Hon har inte tugga sönder nåt idag, eller ja inte på förmiddan iaf så jag får se vad som väntar mig när jag kommer hem.
 
Nåja, ikväll blir det att baka bullar igen (om ja orka) och kolla lite på Folkan för å se va dom ha för kläder där.

nu.. åter till jobbet

Hade!!!

//J och Dakira

Skön kväll

Det blev en mycket härlig kväll. Åkte till modern för att hämta Dakira som varit där idag och då fick jag även träffa J som kom hem igår, alltid trevligt och barna blir ju så glada :)

Sedan iväg på hundträning och det gick faktiskt ganska bra. Jag/vi har dock så svårt för att svänga vänster (har tränat för lite på det just bara för att det inte har gått nå bra) och fick då veta att vi går ganska fort så att det blir lite grötigt och lite robotaktigt skulle jag tro. Får försöka hitta nåt mellanläge som vi båda trivs med. för mjäkigt får det inte vara.

Måste nog filma någon gång när vi tränar lydnad för att sedan se hur man själv gör och vad man kan förbättra..Men jag är glad över vad min flicka kan men mer blir det. Vi fick  positiv feedback och det är alltid roligt för själv är jag dålig på att se det som JAG gör bra och jag vill ju gärna har det perfekt, helst.

Nåja, nu ska jag lägga mig ner under en tjock, lurvig, varm och härlig filt och läsa i boken: Klockan 10,31 på morgonen i Khao Lak. Jag är väl egentligen ingen som tycker om att läsa faktiskt men den boken tycker jag är riktigt bra.

I morgon bitti blir det Situps och powerwalk med Dakira...nu är vi fit for fight:)


Tavlan som jag fick av den stora mostern + nya blomman som förhoppningsvis kan självförsvar..


Chinook hemma hos minimoster


Lila, hästtjejens kisseong


Damen i ära, Dakira


Boken


Nu är jag på sida...Hade!!!

//J och Dakira


Ohhh, va jag blev sugen på bullar, kakor, tårta ja bara nånting gott iaf. Det skulle sitta fint de!

Tom..

Nu är jag sådär igen.. helt tom i kropp å knopp. Endast en enda lite kommenatar som inte är positiv skulle nog kunna få mig att slänga mig ner på backen, slå med händerna och börja stortjuta. Så om ni någon gång skulle sig mig ligga ner på backen och tjuta, gå bara förbi...
Näe, men skämt å sido så känner jag mig inte bra. Igentligen skulle jag nog inte ens vara på jobbet men jag vill inte lämna dem i sticket. Och jag vill ju helst se mig som Superwoman som är starkast i världen och som klarar allt...

Tack vara bästaste Marita så fick jag mig ett gott skratt idag . Jag hade verkligen inga förhoppningar om att jag skulle få skratta idag så jag vill tacka Marita, hon är verkligen en klippa :)

Jag ska försöka klara mig genom denna dag så att jag får komma hem till Dakira och ha lite kul ikväll på hunderiet, hon får mig alltid att slappna av.

Oj, detta blev ett konstigt och oplanerat inlägg. Väldigt konstigt...

Hade...

//J och DakiraDakira

Hemma igår och idag..har inte mått nå bra alls men förhoppningsvis så ska jag kunna ta mig på jobbet i morrn. Har som inte så mycke kul man kan göra när man är hemma å är sjuk :)

Hittade massor med gamla kort på Dakira som jag hade tänkt bjuda på.

Damen nu i Oktober


Nästa nyss hemkommen och efterlängtad :)


Hemma hos modern...


Tänk va liten hon va. Nu är hon mycket större än Tindra. jises  va tidn gå fort :)


Mitt lilla fnöske
Hade!!!

//J och Dakira ;)

Bio

Nu ska jag lägga mig ner i soffan och titta på den stora duken :) Å ne, de bli inte Mama Mia ;)

Hoppas jag kan jobba i morrn för ja må ganska illa, hoppas att det INTE är magsjuka!


Här är jag,  prick som de ska va. Luggen står rätt opp och en mysig filt att kura ner sig i en Söndag kväll. Nice! :)Hade!!!

//J och Dakira

Home again

Nu är bilen kört in i garaget och hunden har ätit och jag har äntligen fått gå på toa :)

Halkigt  var det på ett ställe så bilen småsladdade lite men det gick bra.
 I dag gjorde vi stan och jag köpte lite kläder, ville köpa skidutrustning  (Minimoster tog tag i saken och köpte ett helt paket + ett par sockar :) ) men dels blev jag för snål åsså had jag inte så mycket pengar på kontot heller :) Det får bli någon senare månad. Men skidkläder önskar jag mig iaf, och det är ju alltid en början :)

Det var riktigt trevligt att vara nere till Bodarna, nästa gång blir det en hel helg! Tack :)

Ne nu ska jag plocka och dona för att sedan vila min armade ögon.


JO... Edwin blir ju 6 år idag! GRATTIS :)


Hade!!!
//J och Dakira

En snabbis om skummmmtomtar

När jag kom på jobbet så var det en låda med skummmmmtomtar, MUMS, som jag hade fått av E. I morrn så blir ju killen hela 6 år. Så jag passar på att skicka honom ett grattis nu idag. Så GRATTIS!

Nu ska jag smaska vidare på mina tomtar :)

Ikväll bär det av ner till Bodarna!

Hade!!!

//J och Dakira

De utlovade bilderna :)
Jajjamän, ska SKA få plats inne i rockringen!


Häxan Julia på Halloween


Hon var ganska glad också:)


Dakira hemma hos modern.


Undra när man få plocka fram skotern?!


Hade!!!

//J och Dakira

Vart i helsike!!

Vart är all min snö? It´s gone., deprimerande. Vi har vårväder idag och det ville jag absolut inte ha.

Julia va förresten arg i morse för att snön va borta
-Nu kommer ju ALDRIG att bli jul.
-Jo, men det kommer att bli mer snö ska du se, sa modern
-NÄE, nu tänker jag inte ha nån jul alls!

Jag försåt henne :)

Igår fick Tindra komma hem, modern hade glömt att lämna koppel åt henne så jag fick ta ett skärp (inte ett med massa hål och pigg) som koppel. Det gick ju bra det men det var bara lite kort :)

Det blir tittning på Cesar Millan och den nya hunkillen på TV4+. Först och främst var det fruktansvärt otäckt när de två pittbulltikarna rök ihop. Sen blev jag så fruktansvärt arg över att kärringen skulle ha kvar henne fast Cesar erbjöd sig ta henn så att de fick en hund av honom. Han sa det ju rakt ut att det är för mycket hund för henne och hon ville ha kvar henne (för sig egen skull) och det gick ju så bra nu..jojo vänta bara, idiot! Gah jag blir så arg.

Ja sedan så var det ju första programmet med den nya hundkillen och mjao han var väl bra, en bra hundtränare men ingen psykolog tror jag. Jag tror att det kan bli ett bra program och det är bra att många får hjälp men det är svårt att INTE jämföra honom med Cesar.
Men han får ändå ett bra betyg av mig..

Ops.. nu är lö 13,04 så nu äre dax å jobba.

Hade!!!

//J och Dakira

2 dogs today

Har en till hund hemma idag, nämligen Tindra. Modern for till Umeå idag och då fick Tindra va hos oss från går tills idag nät modern kommer hem igen.
Det är riktigt nice med två hundar i hushållet somär lika galna :) Tindra är dock några snäpp flamsigare men ack så go!

Är på jobbet nu och känner mig riktigt störd! Kommer på mig själv ibland att jag bara sitter och stirrar uti tomma intet (och varför vet jag inte) och då blir jag arg på mig själv för att det är tokmycke som måste göras. Är trött och slö, har som inge vettigt kvar i huvet, det är alldeles tomt...det bara ekar tro jag.

Förra veckan tog Dakira dö på min garderobsblomma som står så fint i hallen tillsammans med den fina tavlan som jag fick av äldsta mostern. Jord överallt och blomma vad det inte mycket kvar av, antar att den var god. Så igår köpte jag två nya blommor, en till hallen breve den fina tavlan och en till sovrumme. Jag hoppas att denna blomma kan självförsvar och att det inte smakar gott :)   Näe men på dagen så åker den in till kontoret :)

Ja som ni alla kanske redan vet så har det ju snöat till min förtjusning. Snart ska det inhandlas skidor, och sparken ska hämtas från modern. När jag släppte ut Dakira på morron så såg hon så förundrad ut, men snön va tydligen god den med :) Så hon lär nog bli en bra snöhund.

Nu ska jag ta tag i saken!

Hade!!!

//J och Dakira

Uppdate

Rapporten gick kanon jättebra! Hon grejade det på 1:a försöket utan problem, kanon. Lite budföring samt lydnad blev det också, nu är hon mycket bättre på att gå fot. Platsliggningen var inte lika bra denna gång men det beror på att det var MYCKEt nya hundar samt mycke folk, men till sist låg hon där utan att röra en fena :) Är så stolt matte :)

Om jag är kry (tror att jag har feber) i morgon blir det lite budföringsträning och lydnad nu ska det köras hårt med pluttan :)

Jag tog faktiskt med mig kameran idag men då var det inge batteri kvar *GAHHHH* så det blev inga bilder, ska ladda det i natt så att jag kan ta fina kort på henne i morgon. Ska träna lite "stå" men henne också :)


Nu åter till biorummet för filmtittning ;)
Hade!!!

//J och Dakira

IDAG!

Så ska vi träna rapport och budföring och det ska bli "görskoj" Som Marita brukar säga :)

Ska ner till Barsele och vara där idag i kylan, det är -10C ute...brrrrr

Budföring tränade vi nere i Hjortkvarn hos Eva och det vet jag att hon kan men vi ska träna ännu mer på der idag. Det var säkert 5 år sedan jag tränade rrapport så jag kommer inte ihåg nånting alls om jag ska vara ärlig så det ska bli spännande :)

Nu måste jag göra fika som ska med samt fika frukost..
Ska försöka ta lite bilder idag också :)

Hade!!!

//J och Dakira

RSS 2.0