Tomt utan pluttan

Efter matn vart itti opp så tog jag med mig hundarna på en promenad till modern, jag lämnade min älsklingsplutta där nu över natten. Redan när jag kom hem så saknade jag henne, min älskling!

Men jag har så mycke å göra nu ikväll så jag kände att det var lika bra och sen är det ju alltid ett plus att jag kanske får sova, spec nu när jag är dålig igen.. men det ska gudarna veta att jag inte skulle kunna byta bort Dakira för något här i världen!
Jag är helt fascinerad över att jag kan känna så starkt för en hund. Alla hundar som min mamma har haft har en VÄLDIGT varm och stor plats i mitt hjärta.. men Dakira är ju min egen och när vi tittar varandra i ögonen så vet jag att hon känner samma sak för mig och det är bland den starkaste känsla jag har haft, någonsin.
Så jag kan ärligt säga att jag har skaffat mig en vän för livet som inte viker från min sida..

R har tagit hem buren nu, den är inte riktigt klar men näst intill så förhoppningsvis blir den klar i helgen. *håller tummen*

Dagens ordspråk:

"Om du står rakryggad, så låt det inte bekymra dig om din skugga slingrar sig"
 Kinesiskt ordspråk

Dakira


Hade!!!

//J

igen...

Jag är sjuk igen! Förkyld och så tror jag att jag har feber, min kropp orkar verkligen inte vara sjuk mer nu under de 3 kommande åren! Sen i vi kom hem från Thailand har jag varit förkyld 3ggr (denna är medräknad) och sen så har jag haft magsjuka... sen MARS!!!  MEN jag tänker minsann tjura och inte vara hemma, har banne mig inte råd... inte tid för den delen heller.

Jag tänker göra som morbrors sambo gör... jag tänker var ute ändå, de säger ju att frisk luft är nyttigt(?)

Igår så hade vår doggis gjort MASSOR med grejor hemma.. en sak som jag inte tror är sant.
Idag när jag kom hem på lunch så hade hon tagit ner min favvoblomma som jag har i köket, rivit ut all jord, förstört min favvokruka och spridit ut all jord över halva köket. Tindra är ju hemma med henne men jag VET att det är vår plutta som står för kalaset!

Jag var på en cykelrunda med Tindra igår igen och vi båda tyckte att det var skönt. Efter det så körde jag lite lydnad med båda Tindra och Dakira. Inkallningen har jag lite problem med så ikväll ska jag ta fram "trasan" då kommer hon nog säkerligen som ett spjut :o) (Helt ärligt så hade jag glömt bort att jag hade den..men jag kom att jag hade den senare på kvällen)

Jag ska be modern min ta hundarna i morgon så jag slipper cykla hem, hoppas bara att hon kan ta dem ikväll?! :o) För jag ska städa och grejja på. Torrmoppar golvet varje dag men de syns inte..HM

Ne nu ska jag ta och jobba..

Hade!!

//J

Fräckis!

Jodå minsann! Jag har en fräck lite hund..

När jag höll på att steka min köttbullar (som jag faktiskt gjort själv :o) ) så hörde jag ifrån kontoret att det låter lite konstigt så jag smög dit och vet ni vad??!! Jo Dakira står med hela huvet ner i fodertunnan och VRÄKER i sig mat DAHHHH! Så fort gick det att hon låg på bädden och skämdes (förhoppningsvis). Kanske en halvtimme innan denna händelse så hade båda doggisarna fått mat och jag har tom ökat matgivan. Men det värsta var att hon försökte en gång till?! Och tjopp sa det så hade jag schasat (stavning?)iväg henne därifrån.

Jaja, hon är ju faktiskt bara valp än så hon lär sig väl..
Jag ska ta med mig Tindra på en cykeltur så att hon får motioneras lite sen ska jag köra lite lydnad med henne, kan bli roligt de :) Dakira får vara hemma med husse och morbror J medans.

Snart är R klar med hundburen till bilen.. ÄNTLIGEN som jag har längtat!

Ne nu ska jag ta mig ut med skrammelcykeln. Vet någon av en mountain bike till salu här i Storuman förresten?!Hade!!!

//J, Tindra och Fräckisen Dakira ;o)
 

Valpkurs

Var vi på ikväll och det är så roligt med alla olika raser, småa som stora.
Tycker att det är jätte kul att jag ser att detta ger resultat redan nu så det är kanon. Har haft lite problem med sättandet, hon sätter sig helst framför med nu sitter hon så fint vid VÄ sida med endast lite hjälp. Jajjemänsan!
Jag pratade med istruktören och sa att jag kommer nog vilja tävla med Dakira och prova spår och sånt. De skulle ha en träff i morgon i Gunnarn men då är jag mest troligt billös så det får bli nästa gång :)

Modern ska till Umeå i morgon så nu har vi Tindra här hos oss och de båda ligger så fint och sover. Dakira är nog ganska trött efter all träning ikväll :)

Nu har R kollat och det finns barnlås på spisen så det är great! Om hon ska sätta på spisen så får hon banne mig laga lunch åt mig också, näe skämt å sido så är jag glad att det fanns barnlås!

Nu kommer det massor med bilder =D

Svullna Dakira :(

Go nosen!!!!

Se va hög hon har blivit :O

I skogen bakom huset

Lite kontakt sökande på VÄ sida

Övning "sitt" på stor sten

Övning "ligg" på stor sten

Nere vid Uman

Favoritbild på min älskling!


Nu ska jag, Tindra och Dakira mysa!


Hade!!!

//J, Tindra och Dakira

Korsning mellan ko och hund?

Ibland så funderar jag allvarligt på om jag har köpt mig en ko istället för en Beauceron:) Jag har aldrig i mitt liv mött en hund som äter så mycket gräs som Dakira gör. Ja, jag vet att dom äter gräs..men dock aldrig så här mycket.

Helgen blev lugn och skön. Fredan så blev vi bjudna på middag på Barkvägen hons modern, Tacopaj blev det! Mums!
Lördagen var vi hos Erika och grillade och hade trevligt. Dakira var ute, inne och innne i bilen och hon skötte sig utmärkt :)
Söndagen var det ju MORSdag och då blev vi bjuda på middag på Barkvägen igen :)
Kära mor fick en blombukett och en kram på hennes dag.
Var och hälsade på R´s mor också så Dakira och Matilda fick leka lite. Matilda är som en raket men Dakira börjar få upp farten och blir snabbare och snabbare för varje dag.

Igår var jag och Dakira ute i skogen bakom vårt hus och hade lite godis sök och hon är så duktig. Tränade lite kontakt sökade utan koppel och hon gick så fint vid min V sida :) Liggandet har blivit bättre, jag måste fortfarande visa vad hon ska göra och det försöker jag ta bort.

Ikväll är det valpkurs igen i Barsele så vi får se vad vi får hitta på denna gång.

Bilder kommer ikväll, tog finfina bilder på pluttan igår.

Hade!!!

//J

P.S Modern har hämtat Dakira nu på lunch och hon meddelade att Dakira har minsann satt på spisen! AHH inte bra! Så nu måste vi fixa nåt barnlås eller så...D.S


Bättre!

Idag är min ängel mycket bättre! Det är pyttelite kvar av svullnaden, knappt att det märks så jag är mycket lättad! *pusta ut*

Ikväll tog jag hundar och hämtade Madde för en promenad. Ja, det var ju härligt...tills det började hagla som tusan som sen gick över till regn. Tindra brydde sig föga mycket av haglet medans Dakira tyckte att det va lite konstigt att det smattrade på kroppen.
Så när vi kom hem så hade jag två st fina blöta hundar som jag fick torka av med handduken för kära R hade jag tvingat (!?) till att dammsuga :o)


Ne..detta blev en lite uppdatering, skulle bara info er om att lill pluttan är mkt bättre nu.Hade!!!

//J och D

Snöiga Storuman!

Vaknade i morse och tittade ut...och det snöade för fullt, vitt på backen å allt! När jag, Tindra och Dakira tog våran morgon promenad så tyckte Dakira att det var konstig ute och började få lite knäppryck =) Tindra tyckte bara att det var Dakira som var konstig.

Igår var jag och D på valpkurs! Många nya hundar, nya lukter och hon skötte sig alldeles utmärkt bra! =)
Om Dakira hade varit 10 månader nu i höst hade kvinnan som höll i detta att vi skulle gå en lydnastävling. Jag, med mina nerver =) Nej men så klart att vi ska prova. Men inte förrns hon är gamal nog..och jag ska ta första tävligen på hemma plan så att man känner igen nästan alla för då lär jag väl inte smitta av min nervositet på Dakira =) Nu är det 4 ggr kvar på kursen, va skoj!

När jag kom hem på lunchen så hade dessa två fyrbenta vännerna öppnat upp dörren till kontoret och öppnat locklet på fodertunnan >:( ajjabajja inte är det buffé idag!! Så då låste jag in till kontoret!

Det har hänt nåt med min lilla ploppa!!
För ca en timme sedan så började hennes vänstra nedre del av ögat att svälla. Efter bara en liten stund så började det högra ögat att svälla + att hon nu kliar sig i ögonen och  nyser! Jag hann tänka en miljon saker vad som kan vara på tok med min älskling! Det första jag tänker på är om det är allergi av något slag.I rena paniken ringer jag min kära mor (glad jag är att hon numera bor i Storuman) och ber att hon kommer.  Hon tittar och hon tror också att det kan vara något med allergi. jag ringer runt på massor med olika vet stationer här i västerbotten men ingen svarar...Jag ringer till telefonveterinär på Agria, det kostar dock 25;- att ringa till dem med det är det värt!!!!!!!!
Jag förklarar hur hon ser ut och vad hon gör. Killen som jag pratade med säger lugnt att detta är nog mest troligt allergi, så avvakta tills i morgon och blir det inte bättre så ringer du till en vet och info om detta.

Avvakta...jag...?!...

Hon andas iaf bra och är inte varm på nosen. Hon är inte svullen på huvudet eller i halsen
Jag känner mig jätte"fjollig" eller vad man nu vill kalla det, så jag lär nog inte få sova många minuter i natt kan jag tänka mig..

Nu får ni lite blandade bilder från oss!

Nattsovplatsen!

Dakiras och Tindras tassar.

Jodå! Vi är så fina :)

Sant? Jajjemänsan

Tog faktiskt bilen i morse, inge bra cykelväderhade!!!

//J

Nu ni =)

Nu kommer lite mer info från oss här i (snöiga) Storuman.

Jag kan minsann meddela er att hon har tuggat lite på kablar som hon hittat baki TV:n, hörnet av gästsängen (?!?) har hört att den ska vara väldigt god =)
Men nu till de saker som vi helst hade sluppit att ha hennes bitmärken på.. dosan till boxern, det är nästan bara damm kvar av den sen så tog hon en till dosa. Nu i efterhand kan jag nästan inte hålla mig för skratt men när jag kommer hem och ser detta så hoppar mitt hjärta rakt ut. Givetvis så skäller jag inte på henne för inte kommer hon ihåg att hon har gjort allt detta, min lilla ploppa!

Så nu har vi minsann fixat här hemma. Vi har gjort en "grind" in till TV rummet så hon inte ska tugga av några fler sladdar eller dosor + att vi har fixat till låset ner till källaren, för hon har baske mig lärt sig gå i den trappan.

Idag när jag kom hem på lunch så hade hon knövlat i hop en lång matta som vi har i hallen och pinkat en gång i köket. Och när jag kom hem efter jobbet så hade hon inte gjort nåt alls.. se hon lär sig =) Vi är iaf inte arga på henne, hon är ju vår guldklimp.

Hon blir bättre och bättre på att gå i koppel, så det är skönt. Hon sätter sig ner lite då och då, men bara man drar pyttelite så kommer hon igång igen. Dakira och Tindra har fortfarnade jättekul när de träffas, de ska bara busa så man måste säga till dem ibland att ta det lugnt =)
träffarna med Matilda går också rätt bra..Dakira förstår inte att hon är så mycket större och tyngre än Matilda men hon säger ifrån när hon tycker att "snorungen" är för jobbig. Det värsta är att Dakira hugger emot när Matilda ska tillrättavisa henne så då gäller det att vara snabb som tusiken...men hon lär sig mer och mer =)


Nu ska jag ta myspysa lite med lillploppan =)

Tycker om att sitta lite på höjden


Åh min älskade vän!


Hade!!!

//J

Tväris

Tänkte bara info om att vi alla lever, har haft fyllt upp med Dakira.

Med lite små tykna kommentarer från min kollega MB så tänkte jag bevisa att vi lever...=)

Jag skriver mer i kväll, bilder kommer också


Hade!!!

//J & D

Äntligen!!

Idag så har jag äntligen fått tag i en Veterinär och fått Dakira vaccinerad. Förra veckan ringde jag runt hela tiden, även nu både Måndag och Tisdag...men idag så for jag och en vän till vet. stationen och så sprang jag bara ner och hämtade Dakira. Skönt, nu slipper jag ha ont i magen över detta. Nice =)

Dakira har skött sig mycket bättre idag här hemma. Hon har visserligen kissat inne när jag var på jobbet, men det lär ju försvinna. Hon tjuvligger i soffan har jag märkt, jag har kännt på soffan när jag har kommit hem och den är varm..ajjabajja, vi har nämligen skinn soffor. Men hon är så duktig för hon gör då minsann inga märken vilken vi och våran plånbok är. Hon har även tuggat ner en blomma som jag har på golvet (jo jag vet att det är ett dumt ställe, men hon har aldrig rört den förrut)

Ikväll så har jag och Dakira varit ute och krattat och ibland så sätter hon dövörat till när jag kallar på henne. Jag har börjat ta fram kamptrasan och berömma henne på det viset också...så förhoppningsvis så ska hon tycka att jag är roligare än grannens kompost =)

Vi var även och hälsade på våra kära grannar M och T för att äta tårta och kakor och så gott det var! Tack så mycket :)
De har ju två katter, Tussan och Gustav. Gustav tyckte att Dakira var en mycket hämsk typ (men Dakira var duktig och bara låg och sov) så tillslut så gick han och la sig på databordet, bakom en blomma..så söt han är =)

Nu har jag en irriterat R här för att han har fått fel saker till bilen. Detta är inget ovanligt på denna affär här i storuman...tyvärr.
Så nu ska jag sluta knappa på tangentern och ta med Dakira ut för en kissning.

Dakira med K som bakgrund =DHade!!!
//J &D

Busig, busigare, busigast!

Det är de ord som passar Dakira bäst!
Jag börjar mitt jobb kl 09,00 och när jag kom hem på lunch kl 12,00 så har hon så fint förstört hela bädden... tagit ut all stoppning och spottat ut det på golvet. Det är iof bra att hon gör det så att hon inte äter upp det. Men bäst skulle nog ha varit om hon låter bädden vara så som det ska vara. Detta gör en iaf glad att vi inte köpte en Biabädd på en gång utan gjorde en provisorisk bädd

Har nu i Em varit ute och krattat lite på gården och sågat ner lite kvistar från granen.  Dakira har fått retchika (om det orden nu stavas så) och sprungit omkring, hoppat, tagit grenar ,kottar och försökt att stjäla krattan =)

Vår kära granne har sin kompost bakom huset (som är väldigt nära vår lilla stuga som vi har) och Dakira tycker att det är jättebra. Hon hittade ett svart bananskal nu i dag och det gick banne mig inte att locka till sig henne. Ne, det där förbannade bananskalen slank ner i magen på henne. ÅH jag blir galen när hon inte lyssnar....men på grannen kan jag inte vara arg, han är världens bästa granne.
Men när hon inte äter kompost så går det bättre och bättre med inkallningen, hon kommer som ett skott när jag ropar på henne. Duktig kicka!!

Är så fruktansvärt trött nu så jag tror att jag ska lägga mig i soffan ett tag

Före

Efter

Efter


Hade!!

//J &D

Igår soligt, nu regn..

Världens finväder var det igår, vi grillade och hundarna busade i solen och hade jättekul.
Idag är det värre, kallt och regningt..men det kunde har varit värre :) Så idag har vi varit ute och dolat på men är nu inne och myser när det är sånt skitväder. R är i Skarven och hjälper till att bära tunga saker.
Nästan all snö for igår ocksåm iaf på våran gård.

Det funkar superbra med Dakira och Tindra nu, måste ibland påminna lilla Dakira att jag är bossen och jag bestämmer. Tindra är jätteduktig att säga till henne nu, och hon lyssnar faktiskt bra på Tindra. Så jag är så överlycklig:)
Lillpluttan har även träffat (Ma)tilda nu för en liten stund sedan och det gick superbra. Fick dock vara på (Ma)Tilda lite för hon är ganska domintant, men hon är en bra lyssnare. Jag som tycker att min lilla sockertopp är liten men tjoff vad stor hon är om man jämför (Ma)Tilda och Dakira. jag hade tyvärr inte med mig kameran för att fota dem tillsammans, det får bli vid ett senare tillfälle :) Men lite andra bilder har jag som jag kan bjuda på!

Även en halv boll kan vara rolig!

Tittar på grannhunden Ymer

Kan inte sägas för många ggr, men bollen är riktigt god

Hon har tryggt ner sig i lilla J´s fotölj :)

Ben är gott!!


Hade!!!

//J & D

Silogården´s Dakira

Ett tag sen jag uppdat här men jag har haft fullt upp hela tiden som ni säkert förstår :)

Nu går Tindra och Dakira ihop jättebra, lite småsaker ännu men jag kämpar på. Hon har även träffat moderns och J´s jämthundar och när hon träffade tiken gick det jättebra för hon är väldigt tydlig med sina signaler. Hanen fjäskade hon riktigt bra för och han tyckte att hon luktade sååå gott.

Försöker lära henne att gå i koppel mer nu, och mja det går väl sådär. Hon sätter sig ner i var annat steg men en liten knuff i baken, peppande och beröm så kommer hon. Hon lär sig fort min lilla ploppa. Nu ska vi börja med att träna lite sitt, ligg och stanna kvar med klickern. Det ska blir spännande för jag har aldrig använt en sån förr.

Nu lite bilder.

Vi har en spegelvägg i hallen och där ligger hon och tittar på sig själv ibland:)

Tindra visar verkligen att hon är en snäll själ.

Här tillrättavisar Tindra Dakira för att hon försökte ta hennes leksak och de är heliga för Tindra :)

Oh, jag vet att jag la min leksak här nånstans...

Min söta hjärtevän!

Somnade i badrummet på mattan, en favvo plats. Det är både golvvärme och en varm matta. Sköönt!Nu ska jag se vad vi ska hitta på idag, för R och J ska lämna skotern hos C och det känner inte jag för att göra...

Hade!!!

//J

RSS 2.0